Braila – ce sa vezi in orasul de la Dunare

posted in: Vacante | 0

O vizita in Braila te poate duce cu gandul la trecut dar te poate si invalui cu prezent. Orasul de pe malul Dunarii este de ani de zile un paradi necunoscut pentru iubitorii oraselor vechi in genul Brasovului. De ce spun asta? Poate nu stiat idar centrul vechi al Brailei a fost renivat in mare parte. Acum este plin de hoteluri, pub-uri si de cladiri vechi refacute dupa noile standarde. Artera cunoscuta de localnici sub numele de strada Republicii a redevenit un simbol al orasului.

Puteti admira exterior si interior cladiri monumentale sau simple locuinte particulare. Puteti lenevi vara pe o terasa avand in fata o bautura fina sau o banala cola , folosind gratuit wi-fi pe care cele mai multe localuri il ofera pentru a naviga pe net si a citi de ce nu stiri brailene.

Indiferent de ceea ce faceti e bine sa nu uitati sa va opriti pasii in fata teatrului Maria Filotti. Cladirea o veti recunoaste usor dupa dimensiuni dar mai ales dupa fatada, car econtine elemente ale cladirilor de pe la anii 1800. Impunatoare sau nu fatada va pali daca intrati inauntru. Pasii va vor fi purtati printre coloane de marmura alba cu fine incrustatii de marmura rosie. o scara impunatoare, tot de marmura, va va conduce pasii spre sale principala.

Sala perfect intretinuta are o cortina de cateva tone , de catifea rosie in care sunt cusute cu fir de aur diverse figurine. Cortina acopera o scena pe care au calcat mr iactori precum Stefan Mihailescu – Braila sau George Motoi.

Toata perspectiva se schimba inca cand veti arunca o privise spr esala, cu imensul candelabru, cu locurile de pe scaunele rabatabile invelite in catifea rosie, cu galeria de bun gust si nu in ultimul rand cu acustica speciala. Teatrul sigur nu ar trebui sa va lipseasca din aceasta calatorie.

In afara de teatru mai gasiti cladiri vechi care va imbina cu elemente urbanistie specifice locului. Influenta greceasca se vede la tot pasul dar ea nu trebuie sa ma mire.

Veniti, plimbati-va prin centrul vechi, beti o bere si respirati aerul de Deunare. S-ar putea sa va surprinda placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *