Bronsita acuta si cronica

26/07/2011 | Autor: | Posted in Boli
Bronsita acuta
Bronsita acuta este inflamatia mucoasei bronsice care apare in majoritatea cazurilor ca o continuare a procesului de inflamare al cailor respiratorii superioare is este insotita adesea de traheita, deci putem spune ca vorbim de o traheo-bronsita. La inceput, simptomele sunt febra, tuse seaca, apoi tuse cu expectoratie mucoasa, muco purulenta sau net puruulenta.
Este indicat ca in perioada in care apare febra pacientul sa stea in casa, iar temperatura camerei sa fie undeva in jur de 18 – 20 grade si camera sa fie in permanenta aerisita iar aerul umezit. Se pot aplica comprese pe torace, cataplasme si medicatie ce consta in: piramidon, ceai pectoral, sirop pentru tuse, aspirina. Alimentatia va fi usoara formata din multe lichide, fructe si legume.  Fumatul este strict interzis pe parcursul bolii, nefacand altceva decat sa prelugneasca suferinta si sa formeze complicatii.
Bronsita Cronica
Simptomele sunt mai atenuate decat in bronsita acuta insa este de o durata mai lunga. Bronsita cronica este de fapt o bronsita acuta nevindecata sau intretinuta de infectii ale amigdalitelor, infectii dentare sau sinuzite. Pe langa sfaturile amintite mai sus pentru tratamentul bronsitei acute bronsita cronica necesita uneori un tratament cu antibiotice pentru a distruge focarul care a provocat si intretinut inflamatia bronhiilor si pentru indepartarea celorlalti factori care au rol iritativ. Toate acestea trebuie facute la indrumarea si sub supravegherea medicului !

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 2 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns