Budapesta – oras turistic, dar si pentru investitii imobiliare

posted in: Afaceri | 0

Budapesta, un oraș este situat pe ambele maluri ale Dunării, este capitala Ungariei. El este alcătuit din două zone: Pesta (în partea de est a Dunării, care ocupă două treimi din aria orașului) și Buda (în vestul Dunării), restul de 1/3 din oraș.

Ca date demografice, putem spune că Budapesta are o populație de aproape 2 milioane de locuitori ce trăiesc pe o suprafață de 525 km². Diagonala capitalei maghiare are cca 25-30 km. Capitala Ungariei are rol esențial în domeniul transporturilor naționale, pentru că de aici încep autostrazile din Ungaria și este, de asemenea, nodul central al rețelei de căi ferate.

Daca regiunea Buda are un relief cu dealuri și munți, in zona Pestei se află o zonă de câmpie. În timp de în Buda se află mai mult cartiere rezidențiale, în Pesta găsim centrul administrativ, economic și industrial.

Dunărea are trei insule pe suprafața Budapestei: insula Csepel (în sudul orașului), insula Margareta (cu vestigii istorice) și insula Obudei (denumită și insula șantierului naval). Clima este temperat continentală.

Din punct de vedere istoric, primele așezări umane de pe actuala suprafață a Budapestei au fost construite de celți, iar apoi de romani. În secolul IV a început să se apară religia creștină și aici, dar acest fenomen a fost stopat la venirea hunilor în anul 375. În jurul anului 450, Buda, un frate al regelui hun Attila, a botezat așezarea de pe malurile Dunării după numele său.

După ce imperiul hunilor se destramă, orașul este controlat de goți, de avari, apoi de franci. Spre sfârșitul secolului IX devine teritoriu maghiar.

Cetatea Pesta este atestată scris pentru prima dată în 1148. Începând cu secolul XII, atât Buda cât și Pesta au o dezvoltare înfloritoare, dar  în timpul invaziei mongole ambele sunt incendiate.

Construcția palatului din Buda a fost începută de Sigismund de Luxemburg în 1417, cu orășeni de etnie germană. Dezvoltarea orașului a ajuns la apogeu sub conducerea lui Matei Corvin, când orașul a devenit un centru european cultural și universitar. Buda a fost asediată și cucerită de Imperiul Otoman în anul 1526, aflându-se apoi pentru 145 de ani sub stăpânire turcească. În 1749, Maria Tereza, împărăteasa a Sfântului Imperiu Roman, a reamenajat palatul din Buda.

In ultimii ani, tot mai multi investitori imobiliari se orienteaza catre Budapesta, pentru ca aici cererea de locuinte este tot mai mare. Fiind un oras universitar, un numar foarte mare de studenti isi cauta aici o garsoniera cu chirie. Dar si oamenii de afaceri sau angajatii ce se orienteaza catre acest oras au nevoie de un apartament nou.

Daca doresti sa achizitionezi o casa in Ungaria, agentia imobiliara Sofort GmbH va poate ajuta cu o oferta foarte larga. Avem deja la vanzare sau inchiriere case la curte cu gradina sau apartamente la bloc la cele mai bune preturi.

Chiar si oameni de afaceri din Romania investesc in domeniul constructiilor sau in sectorul imobiliar din Budapesta pentru ca este foarte profitabil. Poti cumpara un imobil aici fie pentru a locui, fie pentru a-l inchiria altora si a obtine astfel un venit rezonabil.

Follow autor:

scriu advertoriale optimizate seo pe diverse subiecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *