Cadastru si intabulare terenuri!

posted in: Servicii | 0

Un specialist care se ocupa cu cadastru si intabulare este un masurator topografic care colecteaza date pentru a stabili modificarile naturale sau cele facute de om asupra unui teren. Aceste date cuprind de obicei orice modificari aduse de om cum ar fi liniile subterane de utilitati. De asemenea masuratorile vor ilustra orice constructii la nivelul solului, piscine, cladiri, pereti si multe alte instalatii importante.

Scopul angajarii unui specialist topograf pentru a face masuratorile topografice este de a obtine date precise si documentatii asupra starii actuale a unei parcele de teren pe care va fi construita o cladire, un perete sau orice alta constructie sau mai pot fi folosite pentru intabulare terenuri. Arhitectii se folosesc de obicei de aceste studii si ofera chiar si un pret cadastru considerabil pentru a reusi sa ofere o propunere de design buna asupra viitoarei constructii.

Pentru ce sunt folosite studiile topografice? Masuratorile topografice sunt utilizate pe o scara larga in intreaga lume pentru o varietate de motive. Cele trei categorii principale unde sunt folosite include: dezvoltarea, planificarea si utilizarea terenurilor. Aceste studii pot fi facute la o scara corespunzatoare pentru a se potrivi bine scopului lor. Majoritatea proiectelor de constructii incep printr-un studiu topografic al terenului pentru a ajuta la proiectarea cladrii – inclusiv pentru a afla cele mai bune locuri ale terenului unde este indicat sa se faca constructia si ce obstacole ar putea sa stea in calea constructiei.

Cele doua metode comune de a face un studiu topografic sunt anchetele aeriene si anchetele conventionale. Cum va fi facut studiul variaza in functie de metoda folosita de specialistul topografic. Insa este important ca un masurator topografic sa stie sa utilizeze ambele variante pentru a face fata oricaror cereri. Asadar daca aveti nevoie de masuratori topografice asigurati-va ca apelati la profesionisti.

Un sondaj topografic aerian se face fie dintr-un elicopter fie din avion la o distanta bine definita fata de nivelul solului. Sunt facute fotografii aeriene cu suprafata solului si apoi examinate de catre inspectorul topografic. Un sondaj topografic conventional se face atunci cand este nevoie de conturul precis si de diferentele de nivel ale unui teren.

In concluzie fie ca doriti sa construiti o cladire pe un teren sau doar sa il vindeti trebuie sa stiti ca intotdeauna trebuie sa faceti cadastrul si intabularea terenului, acest lucru fiind obligatoriu prin lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *