Cadoul ca atentie si implicare emotionala

05/10/2013 | Autor: | Posted in Cadouri

Toti oamenii ofera cadouri, din diferite motive. Insa, in ce consta cu adevarat acest comportament? Adeseori el este realizat fara discernamant, din obligatie sau obicei si, din pacate, el este facut in absenta implicarii emotionale. Da, putine persoane cand daruiesc se angajeaza autentic in faurirea cadoului potrivit. Cumva, alegerea cadoului a devenit un comportament eronat, o corvoada, pentru ca el nu este in concordanta cu adevarul si realitatea.

Pentru ca adevarul si realitatea impune o implicare atenta, impune cunoastere si nu in ultimul rand, impune afecte. Cate persoane pot afirma onest ca, atunci cand imprejurarea cere, investesc timpul, interesul si bunavointa lor in alegerea cadoului? Posibil un numar mic. Deoarece, in general, oamenii pretind multe, dar fac putine. Si, devenind tot mai superficiali, oameni neglijeaza adevarata valoare a darului. Mai mult decat atat, unii dintre ei masoara valoarea cadoului in bani si nu in intentie.

Cadoul priceput si indemanatic necesita generozitate, inocenta si bineinteles, sentimente. Intrucat, iubirea adevarata este suava, pura si absoluta precum, bunaoara, iubesc si ofera copii – sincer si intotdeauna cu aceeasi intensitate.

Darul este cu totul si cu totul special. Particularitatea sa consista din energia, identitatea si bunavointa pe care o prezinti – de la ambalaj si pana la continut. In Polinezia, de pilda, obiectul oferit contine ceea ce aici este numit „hău”, adica un fel de putere spirituala. Pe scurt, atunci cand oferi un cadou, oferi si ceva din tine – o parte din suflet.

Asadar, cadoul pretinde in primul rand atentie si implicare emotionala. Nu inutil in Japonia se fac cursuri pe acest subiect. Raspunsurile la intrebari precum, „de ce daruiesc?”, „ce daruiesc?” si „cui daruiesc?” ar trebui sa ridice o reflectare.

„Personalitatea” cadoului este cea care afirma unicitatea sa. El, fie ca sunteti de acord sau nu, are grai, exprima cine esti si cat e de important primitorul pentru tine.
www.kadoly.ro
Totul pentru un dar din suflet! http://www.kadoly.ro/cadouri/cadou-pentru-indragostiti-117.html http://www.kadoly.ro/cadouri/povesti-pictate-129.html

Autor:

Magazin online de cadouri personalizate cu mesaj: totul pentru un dar din suflet! Comenzi online, livrare in toata tara.

This author has published 1 articles so far.

Lasă un răspuns