Categorii
Animale de companie

Cainele Ciobanesc Romanesc Carpatin

In zona Carpatica de munte, in componenta de baza a poporului, din cele mai vechi timpuri, a fost reproducerea animalelor, cara ar fi fost imposibila fara cainii Carpatini, care au fost acolo sa isi apere ferma.

Deci, o noua rasa de caini sa nascut in aceasta regiune, o rasa selectata cu grija de catre crescatori, in special dupa functiile de calitati de a lucra cu cainele. A fost necesar sa existe un caine puternic si cu mobilitate si miscare rapida, capabil sa lupte cu lupul, rasul, un caine agil, dinamic, capabil de a imobiliza lupul sau mistretul si de asemenea un caine puternic de incredere.

Acest caine trebuie sa aiba o vedere speciala si auzul foarte bine dezvoltat, sa fie capabil sa simta pericolul de la o distanta foarte mare si trebuie intotdeauna sa fie atent, pregatit pentru a reactiona la fiecare semn.

Cainele Ciobanesc Romanesc Carpatin este dotat cu toate aceste calitati.

Carpatinul este un caine robust, solid si puternic datorita naturii sale din interior si are un temperament similar cu cel al lupului. Ochii sai si atitudinea in momentele de furie au ceva in comun cu cele ale unui animal salbatic. Acest lucru poate fi explicat din cauza modului sau de viata, departe de societatea umana si mereu prezent in lupta cu dusmanii sai, animalele salbatice. Numai pastorul il putea imblanzi, prin devotamentul sau orb si curajos.

Un gardian neobosit si protector, Carpatinul isi arata mereu recunostinta fata de stapan.

O legatura stransa a fost stabilita intre stapan si servitorul lui, un fel de relatie care exista intre cei care traiesc impreuna, in aceleasi domenii, schimbul fiind la fel atat in suferinta, cat si in fericire, confruntandu-se cu aceleasi pericole.

Ciobanescul Romanesc Carpatin il poti descrie ca fiind amiabil si plin de afectiune, dar poate, de asemenea sa fie si plin de furie, ataca inamicul cu curaj si furie. Culoarea de gri asemanatoare lupului ofera un farmec aparte, la prima vedere ar putea parea usor neimpresionant, dar daca te uiti la el timp de cateva minute, cu atentie, cu siguranta vei fi incantat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *