Caini de vanzare: Basset Hound

posted in: Animale de companie | 0

Desi initial cainii au fost domesticiti de catre om in scopeuri egrementare si pentru munci grele, cainele a devenit treptat cel mai bun prieten al omului, un companion fidel si, sa nu uitam , specia din lume cu cele mai multe rase. Fiecare dintre aceste rase se distanteaza, in modul sau unic, de caracteristicile generale ale speciei, dobandind propria sa personalitate si propriile caracteristici distinctive.

In articolul ce urmeaza vom vorbi despre personalitatea si caractaristitice unice ale Basset Houndului, rasa canina originara din Franta. Aceasat este o rasa cu par scurt, bicolora, trecilora sau unicolora, facand parte din grupa hound, fiind folosita astfel pentru vanatoare, dar si in expozitii si ca animal de companie.

Basset Houndul este un caine mare, cu pisioare scurte si cort alungit, cu urechi lungi, care ajung pana la nivelul falcilor, si cu pleoapele lasate. Toate aceste caracteristici ii dau un aspect aristocratic de superioritate. Aceasta rasa se bucura in general de longevitate, putand sa traiasca pana la 15 ani. Durata media de viata este insa 12 ani. Bassetul este un caine destul de greoi, predispus obezitatii, de aceea ar trebui sa aveti grija la activitatea fizica si la ceea ce ii dati sa manance.

Faptul ca Bassetul nu este violent este pe de o parte un avantaj, insa aceasta nu il face un prea bun caine de paza, alaturi de incetineala care ii este caracteristica. Ingrijirea unui estfel de caine este facila, intrucat blana sa este scurta si lucioasa. Trebuie insa sa aveti grija la curatarea periodica a urechilor, pentru a preveni infectiile.

Caini de vanzare din rasa Basset Hound pot fi gasiti la crescatorii specializati. Pretul pentru un exemplar din aceasta rasa este destul de mare, mai ales daca va doriti unul cu Pedigree si care se incadreaza total in standardele rasei, pentru a putea participa la expozitii si concursuri de profil. Un caine de vanzare Basset Hound porneste de la pretul de 250 de euro si poate ajunge pana la 350 de euro. Ca pret, aceasta rasa intrece Yorkshire terrier pret si pibullul, intrucat este mult mai rar intalnita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *