Categorii
Securitate

Sisteme de supraveghere video cu DVR

Vezi trebuie sa stii despre sisteme de supraveghere video inainte de a lua decizia de a achizitiona unul.

Daca v-ati decis recent sa achizitionati un sistem de supraveghere video pentru casa sau afacerea dumneavoastra , este posibil sa nu fiti sigur de ce model de dvr aveti nevoie sau ce camere ar fi potrivite pentru ce doriti sa supravegheati.

Una din cele mai importante caracteristici de care ar trebui sa tineti cont atunci cand achizitionati un Digital Video Recorder este numarul de camere ce pot fi conectate la acesta. Inainte de a alege DVR-ul de care aveti nevoie, ganditi-va la pozitionarea camerelor de supraveghere acasa sau la biroul Dvs.

Acest lucru va va ajuta sa determinati nr. de camere de care aveti nevoie, implicit DVR-ul potrivit. Cand sunteti nehotarat, este mai bine sa achizitionati un DVR care sa suporte mai multe camere decat credeti dumneavoastra.

Achizitionand un DVR care permite conectarea mai multor camere de supraveghere, nu veti fi nevoit sa inlocuiti intregul sistem de supraveghere in cazul in care veti dori suplimentarea numarului de camere de supraveghere. Un alt aspect de care ar trebui sa tineti cont este ca trebuie sa gasiti un digital video recorder care sa fie compatibil cu tipul de camere de supraveghere dorit de Dvs.

Majoritatea DVR-urilor sunt compatibile cu mare parte din camerele de supraveghere , dar exista cateva exceptii.

Categorii
Securitate

Care sunt componentele unui sistem de supraveghere video?

Un sistem de supraveghere video sau, asa cum mai poate fi descoperit in magazinele de profil, un kit supraveghere video  , este una dintre cele mai bune solutii pentru siguranta si controlul asupra casei, asupra afacerei si asupra spatiilor de care trebuie sa ai grija.

Acesta aduce o multime de avantaje majore, cum ar fi posibilitatea de a sti mereu ce se intampla la tine acasa, eliminarea riscului de furturi si de jafuri si posesia unor informatii utile despre trecut, din care poti invata.

DAca iti doresti achizitia unui kit de supraveghere video, trebuie in primul rand sa stii care sunt principalele componente ale unui astfel de kit.

Care sunt, asadar, componentele unui Kit de supraveghere video?

1) DVR-ul. Este partea centrala a intregului sistem, procesand, stocand si evident, preluand imaginile de la camere. De regula, poti gasi doua tipuri de DVR-uri: stand alone si PC. Cele stand alone sunt mai performante, fiind dedicate exclusiv acestei activitati, insa cele PC sunt ceva mai ieftine, motiv pentru care este bine sa te orientezi bine inainte de a face  achizitie.

2) Monitor. Monitorul nu poate sa lipseasca dintr-un sistem de supraveghere video. In ultima vreme, poti urmari informatiile supravegheate direct de pe un telefon mobil sau o tableta, asdar, monitorul poate sa fie reprezentat si de un astfel de dispozitiv.

3) Camere video. Evident, camerele video au si ele o importanta mare, daca nu cea mai mare. Este evident, in conditiile in care sunt elementele care preiau imaginile si le transmit mai departe. Si camerele video pot fi impartite in mai multe categorii, de la cele IP pana la cele analog si de la cele de tip PTZ, pana la cele compacte, cu infrarosu.

4) Accesorii. De asemenea, un sistem de supraveghre solicita mai multe dispozitive si accesorii. In cazul sistemului nostru, avem nevoie de carcase impotriva intemperiilor, de convectoare si multipleoare si de iluminare infrarosu.

Inainte de a face o achizitie de sistem de supraveghere video, este bine sa te asiguri ca fiecare componenta este de buna calitate. Ai nevoie de camere cu rezolutie cat mai mare, de un DVR stabil si de monitoare ce pot afisa toate imaginile. Asigura-te ca functioneaza bine si cel mai probabil, te vei putea bucura din plin de o casa sigura, fara evenimente neplacute.

 

Categorii
Securitate

De ce business-ul tau are nevoie de supraveghere video?

De ce ar trebui afacerile sa isi imbunatateasca sistemul de supraveghere video?

Bineinteles, un sistem de baza de supraveghere video va inregistra activitati de zi cu zi si chiar accidente, jafuri, spargeri si vei avea sansa sa identifici vinovatii.

Cu toate aceste, sistemele moderne de supraveghere video pot face mai mult de atat. Mult mai mult. In plus, in cazul unui sistem profesionist de supraveghere video nu vei mai avea griji cum ar fi schimbarea casetelor, etc. Cu tehnologia care se schimba de la o zi la alta in domeniul securitatii, sunt mereu posibilitati mai bune si sa detii un astfel de sistem de supraveghere, te va pune la adapost de la diverse intamplari nefericite, vei salva tim si bani.

Astazi, foarte multe companii folosesc supravegherea video pentru a preintampina furtul, violenta si sabotajul. Desi mai putini, sunt angajatori care folosesc sistemele de supraveghere video pentru a urmari performanta angajatilor. In ultimii ani, modul in care firmele folosesc sisteme de supraveghere video s-a schimbat foarte mult. Iata care sunt principalele avantaje ale folosirii unui sistem complex de supraveghere video in cadrul firmei tale.

In primul rand, un sistem de supraveghere va creste securitateea si siguranta per total. Pozitionate corect, camerele de supraveghere video pot preveni crime si spargeri. In al doilea rand, folosite corect, ele vor creste productivitatea angajatilor. Prezenta camerelor de supraveghere va asigura cel mai probabil o productivitate sporita in cadrul firmei.
Previn cererile nefondate. Daca cineva spune in instanta ca esti de vina pentru anumite pagube sau pentru anumite vatamari, camerele de supraveghere si inregistrarile pot fi dovezi clare pentru a combate cererile nefondate.

Tot camerele de supraveghere pot fi folosite pentru a rezolva dispute intre angajati. In momentul in care exista o dovada inregistrata a unui fapt, orice disputa este usor rezolvata intrucat inregistrarile pot clarifica usor orice situatie.

Bineinteles, sistemele de supraveghere video sunt cele mai eficiente metode in prevenirea furturilor. Plasate corect ele pot inregistra clar orice furt. Nu in ultimul rand, simpla lor prezenta va preveni in proportii mari orice comportament necorespunzator sau orice incercare de a incalca diverse regului, atat in cazul angajatilor cat si in cazul oricarei alte persoane din exterior..

http://www.securitatesisupraveghere.ro/supraveghere-video

http://www.securitatesisupraveghere.ro/

Categorii
Securitate

Troianul federal – Context si o declaratie de la Emsisoft

Troianul federal este cunoscut sub numele de troian de stat sau troian bavarez, si a fost o problemă majoră de politică internă în Germania la începutul lunii octombrie 2011. Analiza ulterioara a părților acestui program spion guvernamental a ridicat un motiv de îngrijorare. În plus față de ceea ce pare a fi o încălcare clară a directivelor Curții Constituționale Federale a Germaniei, acesta reprezintă de asemenea o amenințare pentru securitatea calculatorului cetățenilor normali.

Pe data de 9 noiembrie 2006, Camera german inferioară a Parlamentului a adoptat un pachet de măsuri pentru a contracara potențialele amenințări teroriste, „Programul pentru consolidarea securității interne” (FIS). O parte a pachetului a implicat proiectarea și implementarea de măsuri tehnice pentru a efectua căutări online de calculatoare. În cele din urmă, acest lucru implică capacitatea de a monitoriza un PC conectat la Internet prin intermediul unui software, într-un mod care este mai mult sau mai puțin observat. In principiu este aceeași tehnologie care este cunoscută de mai mulți ani ca  „Calul Troian” („Trojan”).

În 2006 acest tip de căutare on-line a fost subiectul unor dezbateri intense din cauza lipsei unei baze legislative clare. Toate informațiile private care sunt stocate pe computerele de acasă constituie, prin urmare, o parte a vieții private a cetățenilor. Apoi, în februarie 2008, Curtea Constituțională Federală a Germaniei a emis o hotărâre  care prezintă obstacole legislative semnificative pentru căutări online și pentru prima dată a oferit cetățenilor „dreptul fundamental la garantarea confidențialității și a integrității sistemelor informatice” .

Descoperirea din octombrie 2011 si consecintele sale

La data de 8 octombrie 2011, Chaos Computer Club (CCC) a publicat știrea că au primit și analizat părți ale unui program spion guvernamental. Analiza lor a produs rezultatul alarmant și faptul că nu numai că este un troian capabil să citească date extrem de sensibile, dar include, de asemenea, o funcție de control de la distanță, permițând descărcarea și executarea altor tipuri de malware. În cele din urmă, acesta permite controlul la distanță a calculatoarelor afectate, inclusiv manipularea de fișiere, de logare , microfon și înregistrare etc

Programele de acest tip sunt permise numai în condiții foarte stricte și limitările acestui lucru par a fi o încălcare flagrantă a dreptului constituțional. In cazul în care acest lucru nu este destul de rău, troianul federal pare, de asemenea, să fie programat neglijent și conține gauri de securitate evidente. Aceste vulnerabilități pot fi teoretic utilizate de către terțe părți pentru a avea acces neautorizat la computerele infectate. În plus față de încălcarea drepturilor omului, acest lucru reprezintă  o amenințare gravă la adresa securității calculatorului cetatenilor afectați.

Protectie si o declaratie de la Emsisoft

Echipa de analiza Emsisoft a cercetat funcționalitatea troianului federal. Practic este un troian convențional, cu excepția faptului că acesta a fost dezvoltat de un departament al guvernului si nu de cyber-criminali. Vestea bună este că analiza comportamentala integrata în Emsisoft Anti-Malware free  detectează troianul federal și poate proteja în mod eficient computerul impotriva infectiei.

Christian Mairoll, CEO al Emsisoft, spune: „Puteți avea încredere in protecția noastră si în viitor. Până în prezent, nu există nici o lege sau hotărâre care obligă furnizorii de software de securitate sa excluda software-ul de căutare on-line, cum ar fi troianul federal de la detectare. Dacă o astfel de lege sau o hotărâre judecătorească va aparea, nu vom ezita să informam utilizatorii noștri in legatura cu acest fapt. Până atunci, modul nostru de analiza comportamentala nu va face distincția între așa-numitele malware „buni” sau „rai”. Ca utilizator, veți fi întotdeauna în măsură să blocați imediat orice program suspect.

Categorii
Securitate

De ce sa alegi siguranta afacerii si a familiei prin sisteme de supraveghere video?

Siguranta afacerii tale si a familiei este cea mai importanta iar pentru creare si prevenirea oricarui disconfort venit din exterior se recurge la cea mai eficienta si rapida metoda de securitate si anume achizitionarea de catre proprietarul unui imobil, sediu de firma sau resedinta a unui sistem performant de supraveghere video sau camere de supraveghere video si instalarea acestuia la locul de supravegheat.
Sisteme de supraveghere video comercializate de catre firme in domeniu sunt performante, folosesc cele mai noi tehnologii si sunt accesibile pentru orice buzunar. Acestea sunt alcatuite din camere de supraveghere video cu DVR care reprezinta o componenta ce inregistreaza imaginile video surprinse de camerele de supraveghere si le stocheaza in calculator astfel incat sa le puteti vizualiza in caz in care este necesar acest lucru, accesorii supraveghere video, kituri supraveghere video cu 4, 8 si 16 camere. Toate aceste sisteme de supraveghere video sunt concepute pentru un anume obiectiv, fie ca aveti nevoie de o camera de supraveghere video pentru resedinta dvs., fie pentru afacerea pe care o detineti la o anumita locatie va protejeaza de situatii neplacute, precum infractiuni, furturi, va protejeaza bunurile din proprietate, angajatii, familia, cat si monitorizarea activitatii angajatilor.
Firmele ce comercializeaza sisteme de supraveghere video va pune la dispozitie si servicii de instalare, intretinere, utilizare si garantie pentru produsele de supraveghere video pe care le achizitionati de la acestia.
Sistemele de supraveghere video, precum camerele de supraveghere video sunt foarte eficiente si s-a dovedit acest lucru statistic prin scaderea numarului de infractiuni din locurile publice precum parcari, mijloace de transport in comun, spatii comerciale.
Pentru persoanele fizice, montarea unui astfel de sistem de supraveghere video va protejeaza de infractori atat pe timpul zilei, cat si noaptea, iar pentru firme puteti monitoriza intreaga activitate a angajtilor dvs. din fata laptopului sau a calculatorului din orice incapere sau loc.
In continuare sunt prezentate cateva avantaje care argumenteaza de ce un sistem de supraveghere video este mai util decat orice alta tehnica sau masura de protectie si siguranta a afacerii si familiei tale.
Avantajele sistemelor de supraveghere video:
• prevenirea situatiilor neplacute precum furt, frauda, infractiune, violenta in orice loc;
• asigurarea unui loc protector angajatilor si a clientilor care viziteaza sediul firmei;
• inregistrarea video a evenimentelor dintr-un spatiu public sau privat;
• cea mai eficienta metoda si tehnica de supraveghere 24 de ore din 24m din punct de vedere a costurilor si a timpului;
• sistemele de supraveghere video sunt usor de montat, intretinut si utilizat;
• securitatea si siguranta resedintei, a bunurilor din aceasta si a familiei;
• surprinderea unor momente care pot fi unice in viata unui om: monitorizarea activitatii copilului, a animalelor de companie etc.;
• monitorizarea activitatii din cadrul compania si a angajatilor;
• reducerea costurilor ce tin de securitate si siguranta.

Daca v-am convins ca achizitionarea unui sistem de supraveghere video sau a unei camere de supraveghere reprezinta cea mai eficienta solutie pentru asigurarea securitatii la locul de munca si acasa, puteti rasfoi pe internet ofertele principalilor competitori de pe aceasta piata pentru a alege cea mai buna oferta si a va instala propriu sistem de supraveghere video la dvs. acasa sau la sediul firmei pe care o detineti. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, exista tot mai multe sisteme de securitate ce ofera utilizatorilor exact ceea ce au nevoie pentru a se simti in siguranta in propria casa sau la serviciu.

Categorii
Securitate

Rogue Anti-Spyware

Hackerii si programatorii de malware au fost întotdeauna foarte creativi cu privire la găsirea unor noi modalități de a ataca computerul. Scopul acestuia nu este de a încerca mereu de a identifica noi vulnerabilitati (exploit) sau de a se infiltra in computer troieni, nici de a dezvolta metode mai eficiente prin care programele malware pot fi ascunse. În momentul de față, programele false anti-spyware sunt o amenințare, printre altele, că se răspândește rapid. Desigur, acest lucru rău are un nume: Rogue Anti-Spyware.

Rogue anti-spyware se ridică la inaltimea numelui său. Anti-spyware, nu înseamnă că software-ul ar trebui să protejeze împotriva spyware? Sună amuzant la inceput, dar aceasta este o altă amenințare serioasă care exploatează utilizatorul mediu de Internet. Imaginați-vă că instalati software-ul și  așteaptati sa va protejeze de spyware. Cu toate acestea, în loc de protecție veți obține exact ceea ce ati încercat sa evitati – programelor spyware.

Tipuri de Rogue Anti-Spyware

Expertii au reusit sa facă distincția între două tipuri de rogue anti-spyware – Pe de o parte, există programe care nu includ de fapt un scaner, dar care sunt prost programate și contin mult prea puține semnături – ele pot detecta cu greu orice spyware. Scopul creatorilor în cele mai multe cazuri este pur și simplu de a face bani, pentru că programele anti-spyware nu sunt gratuite și întotdeauna sunt unii oameni care vor cumpara programul. Cu toate acestea, achiziționarea este buna doar pentru conștiința ta, și cu siguranță nu este eficientă împotriva spyware. Pe de altă parte, al doilea tip de rogue anti-spyware este chiar mai rau, deoarece nu oferă nici macar un nivel redus de protecție. De fapt este exact opusul – acestea sunt programe spyware reale, care se încorporează atât de adânc în sistemul de operare pe care de multe ori este foarte dificil de a-l elimina.

Cum sa identificati rogue anti-spyware?

Acum, este firesc să ne așteptăm că ați putea fi îngrijorat și nu știti cu adevărat in ce programe să aveti încredere. Un sfat bun poate fi sa consultati lista gestionată de Spywarewarrior. Aceasta conține multe nume și adrese URL către programe rogue anti-spyware, care ar trebui să va țină departe de probleme . Există, de asemenea, alte semne care te pot ajuta  la identificarea unui site suspect chiar și fără listă. De exemplu, în contrast cu paginile de pornire ale editorilor cunoscuți, cele mai multe site-uri de „înșelătorie” par a fi foarte simplu și ieftine. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Un alt semn că un site web poate fi suspect de rogue anti-spyware este ca programul este constant conectat la un singur fișier. În cazul în care scanarea „on-line”, descărcarea și chiar descrierea produsului se referă la aceeași sursă, alarma trebuie să sune. Ca o chestiune de principiu, ar trebui să analizati întotdeauna orice informație juridică de pe site și datele de contact: acesta este un semn de avertizare clar atunci când o adresă de e-mail de contact sau numărul de telefon lipsesc pentru ca legea e-commerce Europeană prevede că fiecare site care vinde un produs trebuie să includă informații, cum ar fi forma companiei juridice (Limited, Corp, GmbH, AG, etc), numărul de înregistrare comercială, numele de CEO, și adresa completă și numărul de telefon.

Exemplu: Antispycheck

 

Un exemplu actual: aspectul inițial al paginii de start AntiSpyCheck este profesionista, dar toate link-urile de pe site-ul se referă la aceeași adresă și conduc la o descărcare a acestui fals program anti-spyware. Site-ul are un aspect minimalist cu informații juridiceiar datele de contact lipsesc. Serverul a fost exclus de pe net, după mai multe luni de activitate și mii de infectii.

 

Odată instalat, parcursul AntiSpyCheck pe sistemul tau este atât de ferm încât poate fi eliminat doar cu ajutorul unui profesionist. Utilizatorul este molestat de un anunț care apare din bara de activități aproximativ o dată la fiecare minut și încearcă să determine utilizatorul să cumpere software-ul inutil. Nu există cu adevărat toate fișierele suspecte detectate de scaner, și un sistem complet de scanare nu ar fi posibil sa dureze doar câteva minute de „scanare” .

Ce software este de încredere?

În esență, toate mărcile cunoscute în arena de securitate poate fi de încredere. Dovezile pentru programele autentice anti-spyware de lucru pot cuprinde rapoarte de încercare în reviste cunoscute și un număr mare de portaluri de download cunoscute, oferind software-ul. Cercetati întotdeauna potențialele achiziții de software de securitate pentru a vă asigura că veti cumpăra un produs profesional original.

În acest context, nu vom dori să ascundem ce program a fost cel mai bun într-un test independent împotriva rogue anti-spyware facut de către experții în securitate de la Dozleng.com: Emsisoft Anti-Malware – protectie completa! Opt produse din edituri cunoscute au fost testate, printre care tehnologia de scanare Emsisoft care a fost cu mult înaintea altora – castigand primul loc. Puteți găsi raportul complet pe Dozleng.com.

Categorii
Securitate

Sisteme de supraveghere video performante

Sisteme de supraveghere video performante. Deoarece vremurile moderne ne permit fabricarea unor aparate cat mai performante, exista o gama larga de camere de supraveghere video disponibile pe piata vanzarilor. In functie de necesitatile dumneavoastra, va puteti interesa asupra modelului de sistem de supraveghere video de care aveti nevoie. Camerele de supraveghere video exterioare trebuie amplasate in afara cladirilor. Acestea sunt capabile sa reziste la temperaturi extreme si la umiditate.

De obicei, odata cu achizitionarea sistemului de supraveghere video veti primi si o carcasa foarte rezistenta, care ajuta la protejarea impotriva vandalismului. Camerele de supraveghere video cu infrarosu sunt dotate cu LED-uri instalate in jurul obiectivului aparatului de filmat. Aceasta lumina ofera camerei capacitatea de a filma pe intuneric, chiar si atunci cand nici o lumina nu este disponibila. Astfel, camerele dotate cu infrarosu pot fi folosite atat ziua, cat si noaptea. Daca va doriti un sistem de supraveghere video ascuns, atunci puteti apela la camerele de supravegheat mici. Acestea au cele mai mici dimensiuni posibile. In ciuda marimilor reduse, sistemele de supraveghere video mici ofera o rezolutie a imagiii extreme de buna si sunt ideale pentru supravegherea discreta. Designul compact al acestor mini radare le face foarte usor de ascuns si greu de observat. Preturile sunt variate, in functie de optiunile pe care le detin sistemele de supraveghere video.

Alegand din aceste modele de camere video, va puteti achizitiona sistmul de supraveghere ideal pentru exigentele dumneavoastra. Daca va doriti sa nu depuneti mare efort in a cumpara un sistem de supraveghere video, puteti apela la cumparaturile de pe internet. Acolo veti gasi toate detaliile despre camerele video disponibile pe piata online. Tot ceea ce aveti de facut este sa studiati cu mare atentie ofertele, astfel incat alegerea dumneavoastra sa fie cea potivita. Alegeti siguranta pentru dumneavoastra si cei dragi, comandand un sistem de supraveghere video! Multa bafta in alegerile pe care le faceti!

Categorii
Securitate

Informati-va cu privive la camerele de supraveghere si echipamentele de securitate

Informati-va cu privive la camerele de supraveghere si echipamentele de securitate
Utilizarea unui sistem de supraveghere nu necesita nici o pregatire speciala, unelte sau prea mult efort din partea dumneavoastra.
Este usor de instalat si chiar mai usor de utilizat.

SISTEME DE SUPRAVEGHERE
– CE TREBUIE SA STITI INAINTE DE CUMPARARE
In aceasta era de constientizare sporita a nevoilor de securitate, sistemele de supraveghere video ofera “perechi suplimentare de ochi” pentru a va ajuta sa gestionati afacerea dumneavoastra cu mai multa atentie.
Inainte de a incepe sa comparati sistemele de supraveghere video sau evaluarea potentialilor furnizori, stabiliti pentru ce aveti nevoie de un sistem de supraveghere.
In primul rand , luati in considerare ceea ce doriti sa monitorizeze sistemul dvs. de supraveghere.
Venirile si plecarile generale?Vehicule? Doriti sa vedeti fetele, marfa, utilajele, multimi?
Odata ce va decideti ce doriti sa supravegheati, alegerea componentelor va fi mai usoara.

In continuare trebuie sa va decideti ce calitate a imaginii aveti nevoie pentru sistemul dumneavoastra de supraveghere.
Calitatea se poate referi atat la cat de detaliata este imaginea, totodata la cat de mare este fram-rate-ul.
Frame rate(rata de cadre) sau frame rate per second(fps) reprezinta numarul de cadre sau de imagini intr-o secunda, altfel spus, frame rate-ul reprezinta masura imaginilor individuale care alcatuiesc un video.
Real-time, ceea ce vedeti la televizor este de 30 de cadre pe secunda.
Cadrele pe secunda determina viteza inregistrarii. Ochiul uman percepe o miscare fluida doar la peste 25 de cadre pe secunda(25 fps).
Exista DVR-uri (digital video recorder) capabile sa inregistreze la aceasta viteza, simultan pe toate canalele, dar preturile sunt mai ridicate fata de un DVR care inregistreaza la 6 fps.
De obicei aceste echipamente sunt necesare pentru inregistrarea zonelor cu o dinamica ridicata si elemente de imagine rapid schimbatoare.
O valoare de 6 fps este de cele mai multe ori suficienta in majoritatea cazurilor.
De asemenea , ar trebui sa va decideti daca prioritatea sistemului de supraveghere este de a descuraja potentialele infractiuni sau a prinde infractori.
Daca sunteti interesat sa descurajati anumite activitati, camerele de supraveghere mari, vizibile sunt cele mai potrivite.
Incercarea de a prinde infractori, vizualiza anumite activitati, fara ca acestia sa fie constienti ca sunt supravegheati, necesita camere de supraveghere ascunse.
Avem o gama larga de camere de supraveghere video disponibile pentru tine :
Camere outdoor – Camerele de exterior trebuie sa fie capabile sa reziste la temperaturi extreme si umiditate , de obicei sunt intr-o carcasa rezistenta la intemperii, care, de asemenea, ajuta la protejarea impotriva vandalismului, pana la un punct.
Camere de supraveghere IR – Aceste camere au LED-uri cu infrarosu instalate in jurul obiectivului.
Acestea ofera lumina camerei, pentru a “vedea pe intuneric” chiar si atunci cand nu este deloc lumina disponibila.
DAY/NIGHT CAMERA – Aceste camere de supraveghere au un CIP sensibil care le permite sa lucreze chiar si la un nivel de lumina scazut, fara a fi necesar IR.
Nivel de lumina scazut inseamna ca exista lumina disponibila , dar nu foarte intens, de exemplu, de la iluminat stradal sau de la lumina lunii.
Daca nu exista deloc lumina, va trebui sa utilizati camere de supraveghere cu infrarosu.
Camere mini – Camerele de supraveghere mini sunt unele dintre cele mai mici disponibile, dar ofera o rezolutie extrem de buna si sunt ideale pentru supravegherea discreta.
Designul compact al acestor camere de supraveghere le face foarte usor de ascuns si dificil de observat.

CAMPUL DE VIZUALIZARE(FOV) – CAT DE MULT VA VEDEA CAMERA DE SUPRAVEGHERE ?
Alegerea obiectivului este una din alegerile care influenteaza in mod direct performanta unui sistem de televiziune cu circuit inchis.
Aceasta alegere depinde de mai multi factori, ca de ex: pozitia fizica a camerei, nivelul de iluminare existent, cerinte privind tipul de imagine dorit, ce anume se doreste a se monitoriza, identifica, etc.
Punctul de pe axa lentilei unde se focalizeaza(converg) razele luminoase se numeste punct focal.
Distanta de la acest punct la planul de formare a imaginii se numeste distanta focala.
Distanta focala determina “campul de vizualizare” – sau unghiul de vizualizare la o distanta data , adica ceea ce “vede” acea camera.
Cu cat distanta focala este mai mare cu atat campul de vizualizare devine mai ingust. O distanta focala mica inseamna ca acea lentila “vede” o arie mai mare(larga) atat in plan orizontal cat si in plan vertical, din acest motiv, obiectele din campul vizual apar departate si de dimensiuni mici.

Categorii
Securitate

Cel mai bun antivirus

Dezvoltarea rapida a Internetului si retelelor locale este o problema foarte importanta pentru protectia calculatorului. Practic orice calculator conectat la reteaua Internet poate fi atacat de tot felul de programe periculoase, cunoscute sub numele de virusi. Virusarea poate fi – inghetarea calculatorului, diferite erori in sistemul de operare, disparitia completa a fisierelor salvate, reducerea inexplicabila a memoriei interne si multe alte manifistari.

In ziua de astazi chiar si utilizatorii incepatori, datorita mass-media, sunt constienti de amenintarile ascunse a virusilor. Dar, cum sa alegi corect medicamentul, care va vindeca boala si in acelasi timp nu va provoca un pericol pacientului?

Aici ne va ajuta un antivirus. Acesta ofera libertate in lumea informatiilor, interzice sau permite utilizarea surselor de informatii, efectueaza periodic scanari pe calculatorul nostru. Unii utilizatori sunt de parere ca nu conteaza ce fel de aplicatie protejeaza impotriva de virusi. Cu toate acestea, ar trebui acordat atentia faptului ca antivirusul ales ar trebui sa fie adaptat la cerintele individuale a consumatorului.

Cand alegem un antivirus pentru calculator trebuie sa tinem cont de urmatoarele criterii:

  • Actualizarea regulata a sistemului de protectie;
  • Software-ul programului cu licenta;
  • Usurinta de utilizare;
  • Posibilitatea antivirusului de a proteja de diferite tipuri de riscuri;
  • Compatibilitatea antivirusului cu alte aplciatii instalate pe calculator.

Astazi putem vedea o multime de programe antivirus cu palta sau gratuit, create de diferite companii. Scopul principal, care ii uneste – lupta cu virusi.

Pentru a alege un antivirus putem merge pe o cale mai sigura, mai ales ca exista o multime de posibilitati pentru asta. Posibilitatile sunt imense – versiunea trial a antivirusului, antivirus gratuit si multe alte solutii antivirus. Descarca, instaleaza si evalueaza cum un program antivirus sau altul incarca sistemul, cat loc ocupa pe disc, cat este de accesibila si usoara intefata. Actualizeaza baza de date. Daca esti multumit – foloseste antivirusul existent. In caz cotrar, continua cautarea si vei gasi ceea ce te multumeste.

Si in concluzie vreau sa spun urmatoarele. Chiar si cel mai scump si nou antivirus nu-ti poate garanta protectia completa impotriva programelor periculoase. Securitatea sistemului de operare in primul rand depinde de tine.

http://antivirus-free.ro/

http://antivirus-free.ro/antivirus-gratuit