Calculatoarele second hand, o alegere eficienta

posted in: Hardware | 0

Cumpararea unui calculator second hand poate reprezenta o alegere inteleapta si foarte atragatoare din punct de vedere financiar.

Desi un calculator second hand este un calculator mult mai ieftin decat unul nou, in general oamenii stramba din nas la ideea de cumpara un astfel de calculator, existand dubii in ceea ce priveste fiabilitatea, configuratia si performantele unui produs second hand, chiar daca in jurul nostru exista o multime de persoane care au ales deja aceasta solutie si sunt foarte multumiti de alegerea facuta.

Este intalnita in mod frecvent o idee preconceputa conform careia un calculator second hand este un calculator vechi si iesit din uz, care se poate defecta iremediabil in orice clipa. Nu poate fi negat faptul ca exista configuratii de calculatoare second hand la un pret extrem de mic care, intr-adevar, dispun de tehnologii si componente mai vechi, cu performante mai slabe, insa pretul acestora este pe masura caracteristicilor iar calitatea si fiabilitatea lor este asigurata de catre cel care le furnizeaza.

De fapt, calculatoarele second hand provin, in marea lor majoritate, de la diverse corporatii care-si incheie contractele de leasing pentru tehnica de calcul, reinnoind infrastructura IT si de la companii care, in proces de modernizare sau expansiune, au nevoie de calculatoare de ultima generatie. Echipamentele IT returnate de catre aceste companii ajung la firme specializate unde sunt verificate minutios, reconditionate sau aduse la caracteristici curente ale tehnologiei daca este cazul (ex: upgrade procesor, upgrade memorie, upgrade HDD, etc.), fiind apoi supuse unui proces intens de testare in urma caruia sunt puse din nou in vanzare la preturi foarte mici.

In multe situatii calculatoarele second hand beneficiaza de avantajele oferite de catre Microsoft prin programul Microsoft Refurbisher, fiind astfel insotite de o licenta a sistemului de operare Windows perfect legala.

In concluzie achizitionarea unui calculator second hand este o afacere buna, obtinand astfel un calculator bun, perfect din punct de vedere functional, testat mult mai intens decat un produs nou, de la un producator de renume, cu o garantie de 12 de luni, toate acestea la un pret redus cu pana la 80% din pretul initial.

Va asteptam in magazinul online Maxym Outlet pentru a alege un calculator second hand de calitate la un pret excelent. http://outlet.maxym.ro/magazin/calculator/ http://outlet.maxym.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *