Cand pica Black Friday in 2014?

posted in: Antreprenoriat | 0

Black Friday este, prin traditie, o zi a reducerilor, traditie care s-a propagat peste tot in lume. In Romania, fenomenul a fost inceput de cei de la eMag si a fost preluat de mai toate magazinele online, de site-urile de reduceri, precum si de o parte dintre magazinele clasice.

Cum a aparut ideea de Vinere Neagra? Paradoxal, initial nu a fost asociata cu ideea de abundenta, ba chiar din contra. Termenul a fost asociat prima data cu ziua de dupa Ziua Recunostiintei la americani in anul 1869 (pentru cunoscatori, anul respectiv a reprezentat un punct de cotitura negativ pentru economia americana. Atunci cand ziua de dupa Ziua Recunostiintei (care intotdeauna pica intr-o joi) a fost declarata zi libera pentru bugetari, comerciantii au constatat ca in fiecare an aveau un numar foarte mare de cumparatori in magazine. Astfel, profitand de afluxul de cumparatori marit, comerciantii au inceput sa vina cu oferte care mai de care mai diverse si mai atragatoare. Treptat, fenomenul de Black Friday s-a transformat in ceea ce este astazi: o zi in care mai toate magazinele, fie ele online sau nu, au reduceri semnificative.

Cand pica Black Friday in 2014? Teoretic, in ultima vineri a lunii noiembrie. Practic, dupa cum stiti, anul trecut unul dintre retailer-ii cei mai importanti din Romania a organizat cu o saptamana mai devreme decat in mod normal, silind astfel si pe principalii contracandidati sa organizeze si ei. Astfel, cel mai probabil ziua de Black Friday 2014 va fi si anul acesta organizata in aceeasi maniera: fie cu o saptamana mai devreme, fie in ultima vineri a lunii noiembrie.

In principiu, este momentul ideal pentru cei care vor sa-si cumpere electronice, electrocasnice sau chiar masini. Anul trecut, unul dintre retailer-ii online a pus la bataie cateva masini, fenomen care s-ar putea sa fie preluat si amplificat. Sa fie oare 2014 anul in care vedem primele case la reducere in Vinerea Neagra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *