Categorii
Cumparaturi IT

Cand Va Fi Organizat Black Friday 2014?

Anul trecut, pseudo-sarbatoarea Black Friday 2013 a fost stricata intr-o anumita masura de catre cei de la eMag, care au organizat Vinerea Neagra cu o saptamana inainte de normal, in hora intrand mai apoi si alte magazine de retail IT online mari. Sigur, o parte dintre magazine au organizat si in ultima vineri din noiembrie, insa asta nu le-a mai adus nicicum traficul dorit, cei de la eMag acaparand intr-o proportie foarte mare piata, cu zeci de oferte imbatabile.

Mai mult, daca anul trecut s-au vandut pentru prima data masini, ramane de vazut ce va aduce nou Black Friday 2014, care cel mai probabil, va fi organizat fie pe 21 noiembrie, fie pe 28 noiembrie. Din gama de noutati IT, cel mai probabil vor fi scoase la reducere o buna parte dintre produsele lansate zilele viitoare la Mobile World Congress 2014 (in Barcelona), care la momentul respectiv, vor avea deja 9 luni vechime. Cu alte cuvinte, BF 2014 va fi ocazia perfecta pentru comercianti sa vanda la super preturi produsele de anul acesta si sa faca astfel loc in stocurile magazinelor online pentru viitoarele generatii.

Prin traditie, Black Friday nu e neaparat o zi a cumparaturilor online, ba chiar din contra. Pana la dezvoltarea e-commerce-ului la nivel mondial, cu ocazia acestei zile doar magazinele mari – iar aici ma refer la sucursalele fizice) organizau zi de reduceri, urmand ca in lunea urmatoare sa se organizeze Cyber Monday, dedicata cumparaturilor online. In orice caz, BF 2014 va fi ocazia perfecta pentru startul cumparaturilor de Craciun. Amatorii de chilipiruri, de altfel ca si anul acesta, vor putea achizitiona la preturi reduse drastic de la ultimele noutati IT pana la obiecte de igiena, carti, sosete sau chiar echipamente auto.

Cred ca cea mai mare provocare pentru magazine ar fi sa incerce sa vanda un apartament la pret redus, in masura in care acest lucru e posibil. Tinand cont ca in 2013 s-au vandut de peste 30,000 de Euro, nu ar fi exclus sa vedem in premiera si niste case la pret de..dumping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *