Care e tendinta in literatura romana in zilele noastre?

posted in: Literatura | 0

Buna intrebare tendinta in literatura romana!

Daca ne referim la cei mari, de exemplu, liceeni, studenti, au proiecte, lucrari de dizertatii, referate de facut pentru a trece cu brio examenul care ii asteapta.

Acestia in mare parte, cei constiinciosi bineinteles, cauta sa isi atinga scopul in marile biblioteci ale oraselor lor sau in bibliotecile liceelor sau universitatilor de care apartin, reusind astfel sa culeaga informatiile de care au nevoie pentru a-si indeplini sarcinile primite de la dascalii lor. Altii, care au un laptop sau un calculator desktop si o conexiune la internet sunt mai ingeniosi sau poate mai comozi, ca sa folosim un termen acceptabil si isi rezolva cerintele accesand diferite informatii ale site-urilor de profil reusind in cele din urma sa puna cap la cap totul pentru a-si finaliza proiectul.

Mai recent se poate folosi si telefonul sau tableta ca biblioteci virtuale asa ca aceste „unelte ale viitorului” promit acces de oriunde te-ai afla la internet si la informatie.

In concluzie, tendinta este spre tehnologie. Este mai simplu si mult mai rapida rezolvarea problemelor scolare cu ajutorul internetului care gestioneaza tone de informatii folositoare.

Insa ce facem cu cei mici? Ma refer la cei de la gimnaziu, carora li se cer sa cunoasca anumite povesti si basme?
La fel ca cei mari si acestia au acum resurse infinite si foarte folositoare. Pot asculta gratis pe internet povestile, basmele sau poeziile favorite sau acelea care li se cer la scoala. Pot asculta poeziile lui Eminescu direct online fara a mai fi nevoiti sa cumpere cartile, care unii copii nu si le permit.

Asadar, toti, fie mare, fie mic suntem „ucenicii” internetului si cateodata face si bine, daca e utilizat in mod corect si educativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.