Care este cel mai bun moment pentru a ramane insarcinata?

posted in: Sanatate | 0

Atunci cand va doriti un copil, este important sa alegeti momentul sarcinii si sa nu lasati nimic la voia intamplarii.

Primul pas este sa va asigurati ca starea dumneavoastra de sanatate este optima. Faceti o programare la medic pentru a afla daca aveti anumite probleme de sanatate, care v-ar putea scadea sansele de a ramane insarcinata. Dezechilibrele hormonale, infectiile genitale netratate sau bolile cu transmitere sexuala pot reprezenta un impediment.

Medicul va va prescrie vitamine prenatale, acidul folic fiind unul dintre cele care imbunatatesc sansele de a ramane insarcinata. Acidul folic micsoreaza riscul de infertilitate. Consumul zilnic de acid folic este absolut necesar si pentru evolutia normala a sarcinii – Gama Elevit acopera necesarul de micronutrienti. Perioada cea mai vulnerabila pentru fat este reprezentata de primele zile de viata, iar masurile de preconceptie ofera un grad inalt de protectie, reducand riscul de aparitie a malformatiilor congenitale.

Extrem de important pentru planificarea sarcinii este sa stiti cand sunteti fertila si sa identificati momentul ideal pentru conceptie. Pentru majoritatea femeilor ovulatia are loc in zilele 9-14 de la inceputul ciclului menstrual. Organismul va ofera o serie de semnale in aceasta perioada. Puteti observa simptome precum sensibilitatea la nivelul sanilor, disconfort usor in zona abdomenului sau secretii vaginale mai abundente. Un indiciu este si temperatura bazala a corpului, care creste usor dupa ovulatie si se mentine la acest nivel pana la inceperea menstruatiei. Va puteti masura temperatura bazala in fiecare dimineata si sa inregistrati datele intr-un tabel. Ideal este sa va masurati temperatura bazala in stare de repaos, inainte de orice activitate care poate duce la cresterea acesteia.

Colul uterin isi schimba pozitia in timpul ciclului menstrual, asa ca monitorizarea acestuia este o metoda eficienta pentru a afla zilele fertile. La inceputul ciclului menstrual si dupa ovulatie, colul uterin este intr-o pozitie mai joasa, dar se ridica inainte si in timpul ovulatiei.

Consistenta si culoarea secretiei vaginale va ofera un indiciu util pentru ovulatie. Celulele care captusesc cervixul produc mucus in mod constant, insa aspectul acestuia se schimba in perioada ciclului menstrual lunar. La inceputul ciclului menstrual, mucusul este dens si lipicios, blocand cervixul. Pe masura ce se apropie ovulatia, mucusul se subtiaza si devine transparent, favorizand accesul spermei.

Puteti folosi si un kit de predictie a ovulatiei sau un monitor de fertilitate, care va poate imbunatati sansele de a ramane insarcinata. Acestea stabilesc nivelului hormonului luteinizant inainte de ovulatie, sunt usor de utilizat si va vor ajuta sa stabiliti cu precizie care este cea mai buna perioada pentru a ramane insarcinata.

Daca respectati toti acesti pasi si stabiliti care este perioada optima pentru a ramane insarcinata, tot ce va mai ramane de facut este sa luati zilnic o combinatie de multivitamine si minerale, care va vor intari organismul si va vor pregati pentru o sarcina sanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *