Care este durata de viata a implantului?

posted in: Sanatate, Stomatologie | 0

S-a observat ca implantul poate sta in gura 30-40 de ani sau chiar toata viata. Prin urmare, unii producatori de implanturi dentare au inceput sa comercializeze implanturi cu garantie pe viata in anumite conditii. Intrebarea cu privire la durata de viata a implantului cu dinti ficsi depinde de multi factori.

Factori de care se tine cont

Starea generala de sanatate a persoanei si, mai important, sanatatea orala afecteaza direct durata. Perioada poate fi mult mai lunga la persoanele care efectueaza in mod regulat ingrijire orala si utilizeaza corect metodele necesare in faza de ingrijire.

Pe langa periuta de dinti, folosirea atei dentare este extrem de importanta pentru sanatatea orala. Fumatul si consumul de alcool sunt factori care afecteaza negativ vremea. Deficienta dentara si alte afectiuni care afecteaza calitatea osului pot scurta dramatic durata de viata a implantului. Tratamentul cu implant cu o buna planificare este unul dintre cele mai importante motive pentru cresterea duratei de viata a implantului.

In ceea ce priveste succesul tratamentului cu implant a unor dinti ficsi, singurul criteriu este sa nu se asigure ca implantul fuzioneaza cu osul la sfarsitul perioadei de asteptare necesare, ci si prevenirea problemelor pe termen mediu si lung care pot aparea din cauza planificarii incomplete in zona implantata. Fumatul si consumul de alcool sunt factori care afecteaza negativ.

Deficienta dentara si alte afectiuni care afecteaza calitatea osului pot scurta dramatic durata de viata a implantului. Tratamentul cu implant cu o buna planificare este unul dintre cele mai importante motive pentru cresterea duratei de viata a implantului.

Care este durata de viata a implantului?

Pentru a prelungi durata de viata a implantului, pacientul nu trebuie sa interfereze cu controalele medicale anuale. Diagnosticul precoce si tratarea problemelor/bolilor care pot aparea la nivelul dintilor, gingiilor si suprafetei osoase poate asigura ca implantul ramane in gura intr-un mod sanatos pentru o perioada lunga de timp.

Cum se prelungeste durata de viata a implantului?

Un alt punct de luat in considerare este ca durata de viata a implantului si durata de viata a protezei realizate pe implant pot diferi una de cealalta. Chiar daca nu exista nicio problema cu implantul, poate aparea o problema la protezele realizate pe implant si proteza poate fi necesara repararea sau reinnoirea. Proteza si implantul sunt doua parti care interactioneaza intre ele, dar sunt independente una de cealalta. Intr-o gura implantata, proteza de implant poate fi reparata sau inlocuita fara nicio problema.

Ingrijire orala

Cand vine vorba de ingrijirea bucala, trebuie sa iei in considerare curatarea completa a tuturor tesuturilor moi din gura, cum ar fi gingiile, limba, mucoasa obrajilor si dintii.

Zonele de ingrijire orala care sunt importante pentru sanatatea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *