Care este rolul bazei de machiaj si cum gasim modelul potrivit?

posted in: Lifestyle | 0

Un machiaj impresionant poate fi realizat doar daca initial se reuseste o atenuare a imperfectiunilor pielii. Acesta este cel mai potrivit mod pentru a pregati tenul , astfel incat machiajul sa reziste o perioada cat mai mare de timp. Acele produse cosmetice folosite inaintea fondului de ten, care au o importanta deosebita in realizarea machiajului poarta numele de baze pentru machiaj

Aceste baze pentru machiaj de la Paese se aplica dupa ce tenul este corect curatat si hidratat si inainte de a aplica fondul de ten. Acestea mai poarta numele de primere si reusesc sa faca tenul sa arate neted si sa fixeze celelalte produse cosmetice folosite pentru machiaj, dandu-le acestora o durata de viata mult mai mare.

   Cum se aleg aceste baze de machiaj?

Baza de machiaj sau primer-ul se foloseste pentru a crea o textura pentru machiaj, reusind sa mascheze cicatricile si porii, dar si sa estompeze petele pigmentare de pe fata.  Insa cel mai important rol al acestui produs cosmetic este acela ca reuseste sa mareasca considerabil durata si rezistenta machiajului.

Pe piata se intalnesc foarte multe variante de baze de machiaj, de aceea poate fi destul de dificil sa se gaseasca cel mai potrivit model.

Cele mai multe primere vin sub forma de gel, insa mai exista si varianta cu pulverizator. De asemenea, exista un anumit model de baza pentru machiaj special creata pentru ochi, caci acestea au o formula speciala pentru pielea sensibila din jurul ochilor.

Baza pentru machiaj este potrivita pentru a fi folosita indiferent de tipul de ten, caci sunt potrivite atat persoanelor cu tenul gras, cat si celor cu tenul uscat, reusindu-se o hidratare suplimentara a pielii.

Foarte multe modele de baze de machiaj contin silicon, acestea reusind sa creeze un finisaj perfect, caci se lipeste de piele si face ca orice este aplicat pe deasupra sa reziste o perioada mult mai mare de timp.  Acesta este si motivul pentru care bazele de machiaj cu silicon sunt foarte eficiente.

Insa, exista un anumit dezavantaj al acestora, si anume efectul negative pe care siliconul il poate avea asupra acelui tip de piele senzibila sau afectata de diferite afectiuni sau acnee.

Exista insa si baze de machiaj care nu au ca si ingredient principal siliconul, de asemenea, exista anumite modele care pot fi destul de costisitoare, insa efectul acestora este evident si isi merita toti banii.

Cum se aplica o baza de machiaj?

Baza de machiaj poate fi aplicata cu ajutorul buretilor sau al pensulelor, insa cel mai potrivit mod de aplicare al acesteia este cu ajutorul degetelor. Produsul trebuie sa ajunga in orice parte a fetei, iar degetele sunt cea mai buna solutie pentru a obtine acel finisaj perfect,

In urma aplicarii bazei de machiaj, este necesar sa se astepte o perioada de 5- 10 minute, inainte de a putea aplica un alt produs cosmetic pe fata. In cazul in care nu se asteapta aceasta perioada de timp pana la aplicarea urmatorului produs, cel mai probabil baza de machiaj va ajunge sa se stranga in cute, ceea ce va duce la un aspect inestetic sau nu va avea rezistenta dorita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *