Care sunt componentele unui sistem de supraveghere video?

posted in: Securitate | 0

In acest articol aflam ce contine tot sistemul de supraveghere.

Un sistem de supraveghere video sau, asa cum mai poate fi descoperit in magazinele de profil, un kit supraveghere video  , este una dintre cele mai bune solutii pentru siguranta si controlul asupra casei, asupra afacerei si asupra spatiilor de care trebuie sa ai grija.

Acesta aduce o multime de avantaje majore, cum ar fi posibilitatea de a sti mereu ce se intampla la tine acasa, eliminarea riscului de furturi si de jafuri si posesia unor informatii utile despre trecut, din care poti invata.

Daca iti doresti achizitia unui kit de supraveghere video, trebuie in primul rand sa stii care sunt principalele componente ale unui astfel de kit.

Care sunt, asadar, componentele unui Kit de supraveghere video?

1) DVR-ul. Este partea centrala a intregului sistem, procesand, stocand si evident, preluand imaginile de la camere. De regula, poti gasi doua tipuri de DVR-uri: stand alone si PC. Cele stand alone sunt mai performante, fiind dedicate exclusiv acestei activitati, insa cele PC sunt ceva mai ieftine, motiv pentru care este bine sa te orientezi bine inainte de a face  achizitie.

2) Monitor. Monitorul nu poate sa lipseasca dintr-un sistem de supraveghere video. In ultima vreme, poti urmari informatiile supravegheate direct de pe un telefon mobil sau o tableta, asdar, monitorul poate sa fie reprezentat si de un astfel de dispozitiv.

3) Camere video. Evident, camerele video au si ele o importanta mare, daca nu cea mai mare. Este evident, in conditiile in care sunt elementele care preiau imaginile si le transmit mai departe. Si camerele video pot fi impartite in mai multe categorii, de la cele IP pana la cele analog si de la cele de tip PTZ, pana la cele compacte, cu infrarosu.

4) Accesorii. De asemenea, un sistem de supraveghre solicita mai multe dispozitive si accesorii. In cazul sistemului nostru, avem nevoie de carcase impotriva intemperiilor, de convectoare si multipleoare si de iluminare infrarosu.

Inainte de a face o achizitie de sistem de supraveghere video, este bine sa te asiguri ca fiecare componenta este de buna calitate. Ai nevoie de camere cu rezolutie cat mai mare, de un DVR stabil si de monitoare ce pot afisa toate imaginile. Asigura-te ca functioneaza bine si cel mai probabil, te vei putea bucura din plin de o casa sigura, fara evenimente neplacute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *