Care sunt elementele care transforma salteaua intr-una confortabila?

posted in: Casa si Gradina | 0

Somnul este un element extrem de important pentru viata noastra, motiv pentru care salteaua capata si ea un rol important. O saltea este buna atata vreme cat ofera confort, sustinere cat mai corecta pentru corp si un somn adanc.

Cum stii, insa, cat este de confortabila salteaua inainte de a o achizitiona?

In principiu, gradul de confort al saltelei este dat de cateva elemente, pe care le poti descoperi in specificatiile sale:

  • Matlasarea saltelei. Este partea vizibila si tangibila a acesteia. Practic, este elementul pe care il simti ori de cate ori atingi salteaua si care iti da prima impresie asupra confortului sau. Matlasarea poate sa fie realizata din mai multe materiale, incepand cu lana si terminand cu bumbacul sau materialele sintetice. Toate aceste materiale au o structura diferita si pot oferi un grad diferit de comport. Matlasarea este cea care da senzatia de moliciune sau senzatia de saltea tare, asdaar, importanta sa este mare. Un principiu pe care este bine sa il retii inainte de a merge la cumparaturi este faptul ca mai multe straturi in matlasare inseamna, de cele mai multe ori, mai mult confort.

  • Inaltimea saltelei. Un alt element de care trebuie sa tii cont in momentul in care achizitionezi o saltea este inaltimea. De regula, o saltea confortabila are minim 18 cm inaltime, putand in felul acesta sa sustina orice corp uman. In magazinele de specialitate vei gasi saltele cu inaltimi cuprinse intre 19 si 30 de centimetri, care au posibilitatea de a creste gradul de confort.

  • Fermitatea saltelei. Fermitatea este un element care poate sa fie perceput diferit, de la om la om. Pentru unii, o saltea confortabila este o saltea cat se poate de ferma, in timp ce pentru altii, salteaua cea mai buna este salteaua moale, in care sa te poti scufunda. Fermitatea se alege, de regula, in functie de inaltimea si de greutatea pe care o ai. Daca nu stii cu exactitate care sunt valorile pe care trebuie sa le cauti, poti gasi informatii ajutatoare pe internet.

  • Dimensiunile saltelei. De multe ori, oamenii neglijeaza dimensiunea saltelei si ajung sa isi dea seama ca au achizitionat una mult prea mica. Lungimea este foarte importanta si trebuie sa fie cu cel putin 15 cm mai mare decat inaltimea celor care dorm in pat. Latimea are si ea o importanta foarte mare, mai ales daca achizitionam salteaua pentru doua persoane. Ne intoarcem in fiecare noapte de cel putin 40 de ori, asadar, avem nevoie de o latime de cel putin 160 de centimetri ( pentru doua persoane)

Cum cumparaturile moderne se fac online, poti cumpara si saltele online si ai marele avantaj de a te informa de pe site-uri de incredere, precum Romania Libera. Este bine, totusi, sa dai o fuga si pana la un magazin, pentru a descoperi cum se simte o saltea precum cea pe care vrei sa o cumperi. Daca nu ai timp sa mergi la magazin, este bine de stiut faptul ca orice saltea poate sa fie returnata in termen de 14 zile de la primire, asdar, daca ai primit o saltea care nu ti se potriveste, o poti inlocui fara niciun fel de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *