Care sunt principalele servicii pe care le ofera o casa funerara in Romania?

posted in: Servicii | 0

dadaDesi gandul decesului este infricosator pentru majoritatea oamenilor, acest eveniment al vietii este inevitabil. La un moment dat, fiecare om ajunge sa paraseasca aceasta viata. Partea grea a unui deces nu ii revine defunctului, ci celor care raman in urma lui. Acestia trebuie sa faca fata durerii provocate de eveniment si in acelasi timp trebuie sa se asigure ca sunt respectate toate traditiile si sunt duse la bun sfarsit toate procesele birocratice.

Daca in trecut absolut toata munca ajungea in responsabilitatea familiei, astazi lucrurile sunt mult diferite. Atat in marile orase, cat si in localitatile mici, firmele de servicii funerare isi asuma toata responsabilitatea si se ocupa de tot ceea ce inseamna procesul de inmormantare.

Atunci cand o persoana trece in nefiinta, rudele pot gasi o firma de servicii funerare sector 2 care sa se afle in apropierea locului de deces si pot obtine o multime de servicii care sa le usureze foarte mult intregul proces.

Care sunt principalele servicii pe care le ofera o casa funerara in Romania?

Conform celor de la serviciifunerare.ro, casele funerare au ajuns sa ofere servicii complexe, care acopera urmatoarele actiuni:

  • Consultanta pentru persoanele care trebuie sa se ocupe de inmormantare;
  • Constatarea decesului de catre un medic specialist;
  • Imbalsamarea si toaletarea persoanei decedate, precum si sigilarea corpului atunci cand este cazul;
  • Asigurarea redactarii tuturor actelor necesare pentru inhumare sau incinerare. Birocratia este inca destul de mare, motiv pentru care trebuie sa fie redactate o multime de acte: certificat de deces, certificat de imbalsamare, adeverinte de inhumare, autorizatii de la Sanepid si certificate constatatoare;
  • Gasirea celor mai bune solutii pentru achizitia de sicrie si cruci;
  • Transport si manipulare catre capela, biserica, cimitir si restul locurilor prin care persoana trecuta in nefiinta trebuie sa ajunga;
  • Organizarea parastasului si a pomenii, precum si intocmirea dosarului pe care membrii familiei trebuie sa il depuna la CNPAS, in asa fel incat sa primeasca ajutorul pentru inmormantare.

In conformitate cu legea 263/2010, familiile pensionarilor care trec in nefiinta primesc un ajutor de la stat in valoare de 5163 de lei, bani ce pot fi folositi pentru organizarea intregului proces de inmormantare. Atunci cand familia nu are bani pentru a organiza asa cum se cuvine evenimentul, firma de servicii funerare se poate ocupa de fiecare detaliu, preluand o parte din ajutorul de inmormantare dupa incheierea evenimentului.

Procesul este din ce in ce mai simplu si mai eficient, facand acest pas dificil mult mai usor de facut. Este adevarat ca nu toate firmele care ofera servicii funerare reusesc sa asigure calitatea necesara unui proces cat mai normal, iar un deces neasteptat poate sa duca la alegerea unei firme fara foarte multe cautari.

Totusi, exista cazuri in care trecerea in nefiinta apare in urma batranetii, fiind un moment la care membrii familiei se asteapta. In aceste cazuri, este bine ca procesul de cautare a formei sa inceapa din timp, in asa fel incat totul sa decurga cat se poate de normal.

Trecerea in nefiinta a unui om si intregul proces ce urmeaza acestui eveniment pot fi extrem de infricosatoare pentru cei ce raman in viata. Totusi, sunt momente inevitabile, pe care nimeni nu are cum sa le evite. Este adevarat ca in ultimii ani se cauta din ce in ce mai intens solutia nemuririi, insa nimeni nu a reusit inca sa o gaseasca. Pana nu va aparea, trebuie sa ne multumim cu o trecere cat mai usoara prin astfel de evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *