Care sunt serviciile oferite de catre o agentie de design grafic?

posted in: Servicii | 0

 

In ultima perioada, din ce in ce mai multe firme si companii ajung sa apeleze la diverse agentii care ofera servicii de design grafic profesionale, tocmai pentru ca au nevoie de o anumita promovare si recunoastere in randul consumatorilor.

De obicei, printre serviciile acestor agentii sunt incluse tot felul de solutii de design, precum branding sau rebranding, ilustratii, web design, fotografii de produs sau design de ambalaj.

  Care sunt serviciile oferite de catre o agentie de design grafic?

Printre cele mai importante aspecte legate de design-ul grafic, trebuie mentionat ca cel mai important lucru este ilustratia, pentru a putea transmite vizual exact acel mesaj care se doreste transmis.

Indiferent ca este vorba despre crearea unui nou logo, despre modul in care va arata eticheta unui anumit produs sau cum este reprezentata grafic o campanie publicitara, trebuie ca prin intermediul ilustratiei sa se reuseasca transmiterea unei atitudini si a unor emotii, dar mai mult, sa se atraga atentia publicului tinta.

Reprezentarea acestor ilustratii in mediul online are loc pentru inceput pe hartie, cu ajutorul creionului sau a cariocilor ori cu ajutorul tusului pe panza . Uneori se poate opta pentru diferite elemente naturale, precum frunze sau flori , care pot fi transpuse in mediul digital cu ajutorul tehnologiei, astfel incat la final sa fie o creatie de foarte buna calitate.

Este necesar ca toate imaginile folosite pentru diverse promovari sa fie foarte originale, pentru a se putea diferentia de celelalte campanii aparute.

Ilustratia digitala poate fi folosita in diverse domenii, precum copertile diferitelor carti, pentru jocuri sau animatii, pentru site-uri web sau campanii publicitare sau pentru diverse aspecte legate de branding, precum logo-ul sau alte elemente grafice care il definesc.

Logo-ul este primul lucru care reprezinta o anumita companie si va aparea pe toate documentele si materialele legate de companie, de aceea logo-ul trebuie sa fie reprezentat astfel incat culorile si mesajul sa transmita exact ceea ce isi doreste compania.

Deoarece printre cele mai importante aspecte care pozitioneaza un anumit produs sau serviciu pe piata este brandingul, este necesar ca imaginea aleasa pentru a promova un anumit brand sa contina de fapt un logo, diverse simboluri sau semne grafice, o cromatica bine stabilita, dar si un raport perfect intre dimensiunile si spatiile existente intre elementele grafice existente.

Pentru a putea dezvolta un nou brand sau pentru un rebranding, este necesar ca acei designeri grafici care se ocupa de acest aspect sa stabileasca exact care sunt trend-urile pietei, sa analizeze pe toti cei cu care aceasta companie este in competitie si cum se ajunge ca acest proces de branding sau rebranding sa fie un success.

Atunci cand este vorba despre servicii de design grafic care se ocupa cu prelucrarea imaginilor, designerii grafici sunt specializati in prelucrarea  diverselor imagini sau fotografii alterate sau a fotografiilor de produs, iar intre aceste servicii trebuie mentionate:

  • Redimensionarea diferitelor imagini
  • Reglarea tonalitatii culorilor, a luminozitatii sau contrastului pe anumite imagini
  • Realizarea diferitelor corecturi necesare pe o anumita imagine sau imbunatatirea calitativa a acesteia
  • Restaurarea si refacerea anumitor imagini
  • Formatarea si salvarea imaginilor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *