Carlig de remorcare pentru Opel Zafira – instructiuni de montare

posted in: Tuning | 0

Cum sunt un vizitator impatimit al forumurilor auto si totodata posesor al unui autoturism marca Opel, am observat ca exista foarte multi conducatori auto care nu stiu cum se monteaza un carlig de remorcare pentru Opel Zafira.

Se pare ca acest tip de autoturism, sau cel putin modelul din 2002, nu are gauri in sasiu care sa permita montarea unui carlig de tractare. Acesta are insa un dispozitiv similar cu o teava, plasat sub bara din spate, de care se anexeaza si fixeaza carligul; in cazul in care nu are, un service autorizat Opel ar trebui sa rezolve dilema.

Un alt posesor al acestei marci de automobil se intreaba daca pentru a monta carligul de remorcare pentru Opel Zafira trebuie sa demonteze bara din spate sau sa gaureasca partial caroseria. Din fericire, cele mai multe dintre aceste masini sunt deja gaurite; cele care nu sunt, au semne speciale in locurile in care trebuie date gauri. Cat despre demontarea barei din spate, desigur ca trebuie data jos atunci cand montezi un carlig de tractare.

Un alt lucru pe care ar trebui sa il cunosti cand vrei sa montezi un astfel de accesoriu este ca pentru a vedea suruburile trebuie sa deschizi hayonul; vei avea nevoie de imbusuri pentru a putea insuruba totul,  iar specialistii recomanda ridicarea masinii cu ajutorul unui cric, pentru ca locurile in care trebuie montate suruburile pentru carligul de remorcare al unei masini Opel Zafira sunt situate atat in zona pasajului rotii, cat si dedesubtul acesteia.

Cat despre carligele de remorcare electrice, se pare ca firele acestora trebuie legate direct de instalatia autoturismului cu ajutorul unor capse speciale, care reprezinta niste mufe de legatura intre doua fire, respectiv cuplele care le pot anexa. Un carlig de remorcare electric pentru Opel Zafira poate fi legat la instalatie prin tronsonul de cabluri care trece prin portbagaj.

Follow Emil:

Ma pasioneaza fenomenul de promovare pentru afaceri si magazine in mediul virtual: SEO, SEM, SMO, dar si design si content development.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *