Carpatair primeste prima aeronava Boeing 737-300

posted in: Turism | 0

Boeing 737Compania aeriana Carpatair a primit la sfarsitul lunii mai prima aeronava Boeing 737-300, ce are o capacitate de 148 de locuri. Presedintele operatorului Carpatair, Nicolae Petrov, a declarat ca investitita in noua aeronava va duce la reducerea costurilor operationale. Petrov a completat ca aeronava Boeing 737-300 va permite rularea de zboruri noi si extinderea posibilitatilor de calatorie pentru toti clientii.

Conducerea Carpatair a declarat ca pana la sfarsitul anului 2012, programul de zbor se va extinde semnificativ, iar majoritatea zborurilor vor decola din Timisoara. Operatorul Carpatair ruleaza zboruri aeriene de pe 7 aeroporturi romanesti si 14 externe, avand un program de zbor format din 200 de curse saptamanale. In prezent, compania ruleaza curse catre 21 de destinatii din aproximativ 5 tari.

Nicolae Petrov a mai precizat ca Boeing 737 este cunoscuta ca fiind cea mai longeviva aeronava din lume, dar si cea mai utilizata in aviatia comerciala. Petrov nu a mentionat destinatiile ce vor fi incluse in program de zbor al aerovanei Boeing, dar se preconizeaza ca zborurile vor fi destinate clientilor business.

In 2011, 25% dintre clientii Carpatair au achizitionat bilete de avion de pe platforma online a companiei. Pretul biletelor de avion nu au fost facute publice, dar la finalul lunii martie reprezentantii Carpatair au inchis programul de comercializare a biletelor de avion ieftine. Pana in luna martie 2012, biletele au avut tarife pornind de la 85 de euro, cu toate taxele incluse.

Infiintata in anul 1999, Carpatair este o companie aeriana romaneasca care are sediul central in Timisoara. Pana in anul 2011, compania avea o flota formata din 16 aeronave, la care s-a adaugat modelul Boeing 737 in luna mai 2012. Cel mai mare operator aerian regional din sud-estul Europei, este detinuta de omul de afaceri Nicolae Petrov, care este si director al companiei Moldavian Airlines.

Sursa de informatii (http://www.bileteieftineavion.net/ :: http://www.boeing.com/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *