Carti de citit, pentru toți iubitorii de carte

posted in: Literatura | 0

Lectura este o formă a fericirii. Spune foarte frumos filosoful spaniol Fernando Savater și ținem să-i dăm dreptate.

În primul rând, atunci când iei o carte în mână, și treci de primele rânduri, scrisul se preschimbă în imagini, povestea prinde viață, precum un film am putea spune, dar un film care are loc doar în mintea ta și al cărui regizor ești chiar tu și imaginația ta.

Lectura te ține departe de cotidian, de problemele zilnice, de neplăcerile ce te-au pândit la tot pasul. Lectura îți îmblânzește și ocrotește sufletul și te îndepărtează de posibilitatea de a devenit cineva banal, ca toți cei nu au iubit niciodată o carte, care nu au avut deschidere către cunoaștere.

O carte nu se citește din obligație, se citește din plăcere. Dar cum ajungem să citim o carte din plăcere, când, în primii ani de viață părinții/profesorii ne silesc la lectură, fără voia noastră? Pentru mine, cel puțin, această plăcere a venit în timp. Am refuzat să citesc din obligație multă vreme până când am pus mâna pe prima carte ce aveam s-o parcurg din scoarță în scoarță, iar de atunci nu mă mai pot opri. Pentru că îmi place!

Feriți-vă să vă transformați în animale, în lipsa lecturii, pentru că asta e un lucru vital ce ne diferențiază de acestea. Carti de citit, vă recomand pentru o viață mai bună!

Vino alături de noi și susține lectura! Poți începe cu carti online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *