Cartile nu se supara pe noi

posted in: Arta si Cultura | 0

Se poate spune ca dimensiunile au o oarecare importanta atunci cand vine vorba de o carte.

Este putin ciudat pentru cineva care nu prea are timp pentru citit sa se aventureze in a citi o carte de 700 de pagini – ii va lua probabil un an sa o termine sau se va enerva pentru ca a irosit banii pe ceva ce nu i-a placut in cele din urma.

Pentru multi, la o carte noua este important modul in care incepe cartea. Un inceput bun este precum cineva care arunca un lasou in jurul tau si te prinde incet, incet..Te poate prinde, dar te si poate pastra?

Un alt aspect important este cum resuseste autorul sa distribuie personajele – cum sunt cazurile in care, inca din primele paragrafe, sunt mentionate deja vreo 7-8 personaje, in 4-5 locuri diferite.

Ne dorim sa fim captivati si nu derutati..Daca cea mai importanta perioda pe care o alocam cititului este inainte de a ne culca, foarte multe locatii si personaje sau chiar un arbore genealogic inca de la inceput, sunt un semnal de alarma ca devine o poveste complicata si este necesara o atentie sporita pentru a tine minte cine este cine si cine ce face.

Cel mai bun sfat pentru o persoana care se apuca de citit o carte noua, pe care poate nu a avut timp sa o analizeze nici macar pe o librarie online, este ca, daca nu se simte captivata in primele 100 de pagini, sa renunte. Nu are rost sa insite, doar pentru ca doreste sa o termine. Cartea nu se va simti ranita, iar autorul nu va sti niciodata..

Follow Online:

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *