Cartuse noi vs. Reincarcare

05/12/2015 | Autor: | Posted in IT

Pe langa industria tehnologiza si pe langa marile companii de produse electronice s-au dezvoltat si mici intreprinzatori ce ofera fel si fel de servicii de intretinere a produselor electronice. Insa desi marile corporatii nu au nimic impotriva acestor intreprinzatori, au inceput totusi sa intre in duel cu firmele ce ofera servicii de reumplere cartuse.

De ce spun ca micii intreprinzatori intra in duel cu marile corporatii? Ei bine, firmele ce produc imprimante si cartuse nu isi scot banii din vanzarea imprimantelor, ci din vanzarea consumabilelor. Iar cum de cativa ani au aparut serviciile de reumplere cartuse care sunt de pana la 3 ori mai ieftine, multi detinatori de imprimante aleg sa apeleze la acesti mici intreprinzatori in defavoarea cumpararii cartuselor noi.

Mai mult de atat, chiar si activistii care sustin protejarea mediului inconjurator sustin firmele ce ofera servicii de reumplere cartuse. Asta deoarece cartusele nu vor mai ajunge in fel si fel de gropi de gunoi poluand mediul inconjurator, ci vor ramane mai mult timp in circuit oferind clientului beneficii.

Cu toate acestea, sunt si persoane care sustin ideea de a cumpara cartuse noi. Teoria lor se bazeaza pe faptul ca daca beneficiem de cartuse noi, beneficiem de o calitate superioara. Adevarul este undeva la mijloc. Adica daca reincarcam cartusele de acasa, fara a avea experienta in domeniu, da, este posibil sa nu avem prea mari beneficii. Insa daca apelam la o firma profesionala ce ofera servicii de calitate de reumplere cartuse, atunci calitatea de imprimare este comparabila cu cea a unor cartuse noi.

Adevarul este ca…cartusele de imprimanta noi sunt foarte scumpe. Iar daca noi detinem o firma unde folosim in exces imprimanta pentru redarea a fel si fel de documente, atunci nu este tocmai convenabil sa dam sute de Ron pe luna pentru a cumpara cartuse noi. In acest caz, reumplerea este o solutia viabila. De asemenea, mai sunt si institutiile de invataman, unde la fel se folosesc imprimantele in mod abundent.

Desi in mare parte cheltuielile pentru achizitionarea cartuselor noi sunt suportate de conducere, pe termen lung s-ar putea face economii serioase daca se apeleaza la reumplere. Si asa banii pot fi investiti in scoala in alte departamente.

Cum cartusele noi nu par sa se ieftineasca deloc, iar reincarcarea devine tot mai populara si la fel de calitativa precum folosirea cartuselor noi, eu cred ca este doar o chestiune de timp pana ce toata lumea va apela la serviciile de reumplere.

Autor:

Tanar, nelinistit, pasionat de tot ce tine de Internet

This author has published 48 articles so far.

Lasă un răspuns