Case de vacanta de lemn!

posted in: Casa si Gradina | 0

O casa este lacasul fiintelor umane. O casa este locul unde oamenii se relaxeaza dupa o zi grea de munca si locul unde sunt doar ei insisi. Intr-o casa nu exista niciun termen care trebuie respectat. Sa detii o casa este visul oricarui om si o mare parte din venitul acestuia este investit in cumpararea unei locuinte pentru el si familie.

O casa este de obicei construita din caramida, fier, ciment si lemn. Dar de asemenea exista si case de lemn. La fel ca si casele din caramida si ciment, casele de lemn sunt construite tot pe un plan bine stabilit de la inceput, dar nu asa de concret facut ca in cazul celor din caramida.

Casele din lemn sunt in general asezate in zonele de deal si unde climatul este mai racoros. Cimatul tropical si ploios nu este indicat pentru constructia unei case din lemn. In zonele cu o vreme mai calda si uscata casele din lemn sunt mai comune decat in zonele tropicale unde casele de lemn ar fi o adevarata risipia de bani. Casele din lemn sunt construite cu placi de lemn alaturate. Planul si structura lor este diferita fata de a caselor din caramida. De asemenea podea si peretii sunt facute tot din lemn.

Costul de intretinere al caselor din lemn este putin mai mare ca al caselor de caramida. Insa lemnul caselor din lemn nu trebuie vopsit, pe cand casele de caramida trebuie sa fie vopsite la 12-14 luni.

Casele de lemn sunt construite in general in zonele unde sunt destul de des cutremure si alunecari de teren. Acest lucru se intampla deoarece casele de lemn produc mai putine daune vietii omenesti si proprietatii in cazul unor calamitati naturale. Oricum sunt sanse mult mai mari sa fie gasiti supravietuitori in casele din lemn decat in casele de caramida in cazul acestor calamitati.

In zonele reci unde sunt case vacanta este mai probabil sa gasim case lemn. Climatul acestor zone este potrivit pentru constructia caselor din lemn. Climatul cald si uscat nu este bun pentru casele din lemn, scazand durata de viata a acestor case. Casele de lemn sunt de asemenea mai calduroase in comparatie cu cele de caramida. De aceea in zonele reci sunt mai des intalnite acestea completate cu usi lemn, pentru ca lemnul tine cald si nu permite caldurii sa iasa.

In concluzie, nu conteaza din ce sunt facute casele, atata timp cat sunt pline de rasete si voie buna, iar pentru o familie acea casa devine raiul.

http://www.usiferestrecasedinlemn.ro/

http://www.usiferestrecasedinlemn.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *