Castelul Bran

14/05/2012 | Autor: | Posted in Obiective turistice

Castelul Bran se gaseste in Pasul Rucar – Bran, la aproape 30 de km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului.
Denumirea castelului vine din limba slava de la cuvantul „brana” si inseamna poarta.

Castelul are patru turnuri situate in cele patru puncte cardinale, construite din piatra masiva. Camerele si coridoarele formeaza un labirint misterios, iar fantana din curte face legatura cu ascunzatorile subterane. Castelul Bran a fost initial doar o intaritura de granita, construita din lemn, la 1212 de catre cavalerii teutoni. In anul 1377, regele Ludovic I al Ungariei confirma sasilor din Brasov permisiunea de a ridica o cetate de piatra in locul fortaretei din lemn, iar la 1395, Sigismund de Luxemburg, a folosit castelul Bran ca adapost in momentul in care a facut o incursiune in Tara Romaneasca pentru indepartarea lui Vlad Uzurpatorul, care era si rivalul lui Mircea cel Batran.

Din 1407 pana in 1429, castelul este sub stapanirea Tarii Romanesti, apoi sub stapanirea coroanei Ungariei. In 1920, castelul este donat reginei Maria de Romania drept multumire pentru faptul ca a sustinut Unirea de la 1 Decembrie 1918. In 1938, Regina Maria a lasat Castelul Bran drept mostenire Principesei Ileana, care l-a stapanit pana in 1947. Dupa aceea, castelul intra in posesia statului si este transformat in muzeu de istorie medievala. In 2009 Castelul Bran este retrocedat fiului Principesei Ileana, Dominic de Habsburg.

Castelul este renumit datorita speculatiilor ca aici ar fi locuit contele Dracula, insa nu a fost gasita nicio dovada in acest sens. Dimpotriva, conducerea castelului era formata din reprezentanti ai Cetatii Brasovului, care ii erau ostili lui Vlad Tepes.

In apropierea castelului se mai gaseste si Muzeul etnografic al satului Bran.

Pentru cei ce doresc sa viziteze catelul Bran, dar si zona dimprejur de o frumusete incantatoare, poate gasi o lista interesanta de oferte oferte cazare brasov .

http://www.infokazare.ro/cazare-romania/transilvania/cazare-brasov/cazare-bran.html

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 3 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns