Castravetele si beneficiile sale

posted in: Gradina | 0

Castravetele este unul din cele mai populare ingrediente ale salatelor de vara. Racoritor si plin de prospetime, avand un continut ridicat de apa, acesta ajuta la hidratarea si oxigenarea organismului. Castravetele poate fi combinat atat cu legume cat si cu fructe. Fiind bogat in Fosfor, Calciu si Potasiu, acesta asigura o buna circulatie a sangelui. Datorita vitaminelor A si B, castravetele combate imbatranirea celulelor, avand un efect benefic asupra tenului.

Sucul de castravete cu magneziu serveste la detoxifierea organismului, tratarea diabetului, dar si la calmarea durerilor abdominale.

Castravetele este des intalnit in cosmetica, datorita proprietatilor bogate pe care acesta le detine.

Lupta impotriva ridurilor, datorita existentei Vitaminei C care calmeaza iritatiile pielii, ajutand in acelasi timp vindecarea acneelor.

Castravetele are cea mai mica valoare calorica dintre toate legumele, reprezentand doar 13 calorii. Consumat constant, acesta regleaza tensiunea arteriala, dar imbunatateste si activitatea cardio- vasculara.

Castravetele este recomandat la salata se se consume cu tot cu coaja, deoarece aceasta este foarte bogata in vitmania A, vitamina B si vitamina C, fosfor, fier, zinc, magneziu si potasiu. Este foarte folosit castravetele si pentru ochii umflati datorita continutul crescut de apa din componenta sa care ajuta la hidratarea pielii din jurul ochilor. De asemenea este folosit si pentru tonifierea tenului.

Citeste mai multe pe FoodArt.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *