Cat de „in forma” trebuie sa fii daca vrei sa devii agent de paza?

posted in: Servicii | 0

Majoritatea persoanelor care fac o cariera in domeniul serviciilor de paza si protectie pornesc de la functia de agent de paza, post care solicita conditii minime de educatie (cel mult o diploma de absovire a liceului sau un certificat de calificare). Un factor important este si pregatirea fizica a candidatului pentru un post de agent de paza. De aceea e bine de stiut cat de in forma fizica trebuie sa fii, daca doresti sa lucrezi in acest domeniu.

Desi nu sunt standarde fizice impuse prin legislatie pentru un astfel de post, companiile de paza si protectie evalueaza posibilii angajati si din perspectiva formei fizice, asigurandu-se ca acestia au capabilitati si pot face fata rigorilor postului de lucru. Pentru a avea sanse reale de a fi angajat e bine de stiut care sunt cerintele minime specifice si pregatirea necesara solicitata de compania de paza care doreste sa angajeze.

Din punct de vedere al formei fizice, un potential agent de paza trebuie sa fie apt pentru a face fara efort rondul de paza pentru obiectivul pazit si, daca este necesar, sa poate fi pregatit pentru a alerga in situatii de urgenta sau efractie. Insa, sa nu uitam ca pricipalul obiectiv al agentului de paza este acela de a observa si raporta, iar daca abilitatile fizice nu sunt cele mai impozante e mai bine de a nu isi pune in pericol sanatatea sa sau a celorlalti, solicitand interventia colegilor sau a echipajelor de securitate.

Sunt destule modalitati prin care un candidat la un post de agent de paza isi poate imbunatati forma fizica, prin antrenament regulat si exercitii fizice specifice. O alimentatie corecta, fara excese si fara bauturi carbogazoase ajuta la sanatate si la fizic. O mica schimbare in acest sens poate insemna un mare si bun efect. O motivatie buna este si ea un avantaj cert pentru candidat.

UMO Serv Focsani este o companie care ofera servicii integrate de securitate si sustine cursuri in meseria de agent de paza sau securitate, cursuri obligatorii pentru personalul societatilor de paza sau pentru agentii economici care realizeaza paza cu personalul propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *