Cat de incuranjanta este munca de acasa?

posted in: Locuri de munca | 0

Cautarea de locuri de munca de la domiciliu poate fi descurajanta. Exista atat de multe cazuri nefericite, sincer, multe „oportunitati de cariera” care distrag atentia si care nu se ridica la potentialul lor. Trebuie sa ne pastram energia si investitia, de altfel resurse importante in acariera noastra prin definirea mai multor aspecte.

In primul rand, trebuie sa ne cunoastetm calitatile. O lista bine definita cu lucrurile pe care le putem face, cu locurile de munca care ne intereseaza si care ar fi cel mai bun domeniu. Asteptarile de la un job de acasa trebuie sa fie cat mai realiste, atsfel incat sa nu avem dezamagiri daca lucrurile nu evolueaza cum ne asteptam.

Munca de la domiciuliu poate fi un provocare in momentul in care ai deja o familie intemeiata. Cauta solutii astfel incat viata profesionala sa nu fie afectata de cea personala sau invers. Locurile de munca care necesita cheltuieli suplimentare nu sunt o alegere buna in majoritatea cazurilor. Nu trebuie sa luam in considerare orice portita pe care o vedem, adesea se intampla sa muncim pentru un lucru care nu va duce la un rezultat satisfacator, sau chiar este abandonat pe parcurs.

Job-ul de acasa nu se potriveste oricui, asa ca trebuie sa aveti in vedere daca aveti flexibilitatea de a va crea propriul program, de a elimina stresul pe care il acumulati la locul de munca si care sunt avantajele acestei alegeri. Unul dintre avantajele acestui aspect consta in faptul ca putem lua chiar si proiecte part-time de unde putem avea castiguri suplimentare considerabile. Cele mai intalnite locuri de munca sunt cele pe call center, unde putem lucra neintrerupt, bineinteles, intr-o camera special amenajata pentru a ne desfasura activitatea.

Un alt domeniu de munca consta in zona IT, freelancer sau scriitori de media si articole care au devenit din ce in ce mai cautati. Avand in vedere ca tehnologia a ajuns la un nivel destul de ridicat, majoritatea persoanelor tind sa lucreze de acasa desfasurand diverse activitati. Locurile de munca, dar si posturile s-au diversificat destul de mult, nu mai este o situatie speciala momentul cand lucrezi de acasa, din contra, a devenit din ce in ce mai utilizat, mai ales de catre persoanele care si-au definit obiectivele, calitatile si aptitudinile si care sunt sigure pe serviciile pe care le ofera.

Diferenta dintre un loc de munca de acasa si cel de la birou consta in primul rand in independenta si intimitate, iar in unele cazuri si din punct de vedere finaciar. Asa cum am mentionat, nu toate persoanele prefera acest tip de colaborare cu o companie, astfel ca trebuie sa analizam in detaliu aceasta dezicie inainte de a o lua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *