Categorii
Interprinderi Mici si Mijlocii

Cat de profitabil poate fi activitatea de inchirieri jucarii

Un raspuns simplu ar putea fi urmatorul: aceasta activitate poate fi foarte profitabila !

Dar, bineinteles trebuie sa avem in vedere si in acest caz cativa factori care influenteaza in mod semnificativ afacerea.

Astfel, trebuie sa avem in vedere faptul ca aceasta afacere functioneaza cel mai bine in marile orase cum ar fi de exemplu resedintele de judet, in micile orase, comune si sate aceasta afacere nu va genera venituri deoarece in aceste localitati numarul potentialilor clienti este nesemnificativ.

Apoi trebuie sa avem si un portofoliu de jucarii bine gandit. Acest portofoliu trebuie sa contina atat jucarii de vara ca de exemplu spatii de joaca gonflabile, cat si jucarii de iarna cum ar fi de exemplu saniutele precum si jucarii de interior. De asemenea pe langa jucarii propriu-zise mai trebuie sa aveti in oferta in mod obligatoriu si decoratiuni cu ajutorul carora se pot impodobi camerele destinate petrecerilor. Si totodata trebuie sa avem grija ca produsele pe care dorim sa oferim spre inchiriere sa se afle intotdeauna intr-o stare impecabila din punct de vedere tehnic si nu in ultimul rand aceste produse trebuie sa fie si curate !

Concurenta prea mare nu prea exista momentan in Romania pentru aceasta nisa, in marile orase activeaza 2 – 3 astfel de firme, dar bineinteles in Bucuresti si in zonele limitrofe ale capitalei sunt mult mai multe astfel de firme. Astfel in momentul de fata aceasta afacere poate aduce venituri semnificative pentru toti cei care vor sa deschida un centru de inchirieri jucarii. Practic nu-i nevoie nici de un sediu propriu-zis, e perfect de ajuns o incapere mai mare unde sa puteti depozita jucariile. Si pe langa acest lucru veti avea nevoie si de un mijloc de transport ca sa puteti transporta produsele inchiriate la client si de la client. Acest lucru veti putea realiza chiar si cu o masina din clasa sedan, nu veti avea nevoie de un microbuz deoarece jucariile mari se pot dezasambla.

Daca veti avea o astfel de afacere atunci cele mai multe comenzi veti primi cu ocazia petrecerilor, la inchiderea anului scolar, de ziua copiilor, in weekenduri si in perioada sarbatorilor de iarna. Iar ca sa mariti numarul comenzilor puteti lansa chiar si un site de prezentare, astfel afacerea dumneavoastra va avea clienti din mai multe orase nu numai dintr-un singur oras. Bineinteles in acest caz trebuie sa aveti in vedere si costurile de transport, adica mai precis trebuie sa fiti pregatit pentru urmatorul caz: dumneavoastra aveti sediul in Bucuresti si va soseste o comanda din Cluj pentru un produs care cantareste aproximativ 30 de kilograme. Transportul pana la Cluj si inapoi la Bucuresti cu o masina personala ar costa foarte mult astfel clientul probabil ar renunta, dar ati putea trimite produsul de exemplu cu o firma de curierat. Astfel costul de transport ar fi foarte mic, mai ales daca aveti contract cu firma de curierat iar pe de alta parte produsul ar ajunge in 24 de ore la client. Si bineinteles produsul inchiriat poate sa ajunga inapoi la Bucuresti tot cu ajutorul unei firme de curierat.

Ca sa aveti o imagine mai clara despre profitabilitatea acestei afaceri as dori sa va dau si un exemplu mai concret: astfel spatii de joaca gonflabile se pot cumpara la preturi cuprinse intre 1200 – 3600 RON, iar chiria acestor produse pentru o singura zi variaza intre 180 – 400 RON. Deci in maxim 10 zile puteti recupera o astfel de investitie. Deci dupa cum vedeti e vorba despre o afacere intr-adevar foarte profitabila !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *