Cateva sfaturi utile pentru un sistem imunitar sanatos

posted in: Nutritionism | 0

Sistemul imunitar este sustinut in cea mai mare parte de substantele nutritive care hranesc organismul. In cazul in care sistemul imunitar tinde sa nu mai faca fata provocarilor sau organismul este mai intens solicitat, consumandu-si astfel resursele mai rapid, se impune un aport suplimentar de nutrienti, aport care poate fi asigurat si prin suplimente alimentare.

In topul celor mai eficienti nutrienti pentru intarirea sistemului imunitar este de departe vitamina C. vitamina C actioneaza in mai multe feluri in ceea ce priveste sustinerea sistemului imunitar, cel mai cunoscut fiind acela prin care se elimina bacteriile si virusurile. Acest lucru se intampla pentru ca vitamina C este capabila sa stimuleze productia de limfocite C, acestea fiind capabile sa lupte impotriva virusurilor si bacteriilor, dar si celulelor canceroase.

Mai multe studii au reliefat ca eficienta anticorpilor este stimulata de prezenta vitaminei C in cantitati suficiente. In plus, prezenta vitaminei C in cantitati suficiente in organism determina sintetizarea in cantitati suficiente si a altor substante folositoare sistemului imunitar, precum interferonul, care apara oganismul de virusuri.

Pe langa ajutorul adus bunei functionari a sistemului imunitar, vitamina C actioneaza si ca un puternic antioxidant capabil sa ne apere de efectele radicalilor liberi. Cel mai mult, acest lucru se manifesta la nivelul pielii, aceasta din urma fiind linia intai de aparare impotriva toxinelor ce provin din mediul exterior. Pentru pastrarea sanatatii pielii, vitamina C si colagenul formeaza cei mai importanti nutrienti.

Vitamina E este responsabila printre altele de producerea de celule care identifica si apoi distrug celulele canceroase. Mai mult decat atat, vitamina E amelioreaza producerea de celule B imunitare care produc anticorpii. Mai multe studii au aratat ca suplimentarea dietei cu produse bogate in vitamina E au determinat o reducere a incidentei atacurilor de cord cu circa 50%.

Carotenul este si el un foarte puternic antioxidant, capabil sa stimuleze productia de celule T. Acestea din urma lupta cu celulele canceroase. Celulele T sunt favorizate in activitatea lor de prezenta betacarotenului.

Betacarotenul mai incurajeaza si sinteza vitaminei A care la randul ei favorizeaza activitatea globulelor albe. Globulele albe cresc rezistenta organismului la infectii.

Pentru un sistem imunitar puternic, pe langa o alimentatie variata se poate apela cu incredere la suplimentele nutritive. Forever Living Products va propune o gama foarte variata de suplimente nutritive, atat sub forma de bauturi, cat si sub forma de tablete. Un astfel de produs, din gama de bauturi pe baza de aloe vera de la Forever Living Products este Aloe Vera Gel, o bautura nutritiva ce este ideala pentru sustinerea sistemului imunitar dar si a celui digestiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *