O afacere de succes are cu siguranta o identitate vizuala foarte bine pusa la punct, caci in acest fel credibilitatea in fata clientilor este foarte mare, datorita calitatii serviciilor si produselor oferite, iar atunci cand e vorba despre brand, este vorba despre toate elementele acestuia, incepand cu logo, fonturile sau culorile utilizate si chiar acel design de ambalaj utilizat pentru toate produsele aflate pe rafturile magazinelor.
Ce este designul de ambalaj?
Designul de ambalaj este cel cu ajutorul caruia produsele tale se vor diferentia de celelalte produse aflate pe raft si va atrage atentia consumatorilor, astfel incat acestea sa devina prima optiune a consumatorilor.
Cu ajutorul design-ului de ambalaj, clientii isi vor crea prima si poate cea mai importanta impresie despre brand-ul respectiv, de aceea acesta trebuie sa contina anumite detalii care sa comprime tot ceea ce acestia isi doresc sau au nevoie. Iar cum totul este intr-o continua schimbare, si design-ul grafic are o continua tendinta de modernizare si este necesar ca mereu sa se gaseasca cele mai bune solutii pentru a te adapta noilor trend-uri si sa corespunzi mereu din punct de vedere vizual sau functional.
Cum trebuie sa fie un design de ambalaj?
Design-ul de ambalaj trebuie sa aiba un impact vizual cat mai puternic, insa este necesar ca acesta sa nu promita mai mult decat ceea ce se ofera de fapt. Acesta trebuie sa ofere o serie de informatii necesare, dar corecte, legate de ingredientele folosite pentru crearea produsului, modul de utilizare al produsului, dar si aspecte referitoare la brand-ul caruia ii apartine, precum logo-ul.
Cu ajutorul acestor informatii vizuale, designerii grafici incearca sa ofere consumatorilor numeroase elemente pentru ca acestia sa aleaga in permanenta produsele ce apartin acelui brand, fara a mai simti nevoie sa caute altceva. Totusi, chiar daca pentru inceput este ales de pe raft datorita design-ului de ambalaj, un produs va fi ales in continuare de catre consumatori in urma experientei avute in urma consumului.
Pe langa aspectul vizual, un design de ambalaj trebuie sa aiba si alte functii sau beneficii, mai exact trebuie sa poata proteja produsul si sa fie usor de utilizat, sa fie usor de reciclat sau de depozitat.
In zilele noastre, o mare parte dintre cumparaturi au loc in mediul online, acesta este si motivul pentru care ambalajele produselor trebuie sa fie din ce mai calitative, mai personalizate, sa ofere o experienta demna de filmat. Acesta este momentul in care consumatorul isi va face o impresie despre produsul si brand-ul respectiv, care va fi decisiva in ceea ce priveste alegerea pe viitor a produselor apartinand acelui brand.
De asemenea, din ce in ce mai des, consumatorii au fost cei care au dictat trend-urile legate de design-ul grafic si automat, de design-ul de ambalaj al produselor ajunse pe rafturile magazinelor. Iar acest aspect este evidentiat mai ales cand vine vorba despre conservarea mediului si a resurselor naturale, caci consumatorii au devenit din ce in ce mai interesati de protejarea mediului inconjurator si aleg produse a caror ambalaje sunt realizate din materiale ecologice care pot fi reciclate cat mai usor.
Lasă un răspuns