Ce demersuri sunt necesare pentru o casa de vanzare Bucuresti?

posted in: Vanzari | 0

Am o casa de vanzare Bucuresti – ce demersuri sunt necesare?

Esti fericitul mostenitor al unei case si acum vrei sa o vinzi, dar nu stii de unde sa incepi? Vom incerca sa iti dam cateva directii in acest sens. Pretul este influentat nu numai de zona unde se afla casa de vanzare Bucuresti, ci si de aspectul acesteia. De aceea, e recomandat ca, inainte de a o vinde, daca dispui de fondurile necesare, sa o renovezi. Cu siguranta vei putea obtine mult mai multi bani daca ea va arata mai bine.

Pe de alta parte, odata renovata, casa chiar se poate inchiria. S-ar putea ca in acest fel sa obtii o sursa de venit constant si sigur si sa renunti la vanzarea ei.

Oricum, daca ai o casa de vanzare Bucuresti, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii si despre care vom discuta mai departe.

Inainte de a incepe, insa, vom mentiona faptul ca o agentie imobiliara, pentru o taxa sau un procent din valoarea tranzactiei, iti poate fi de un real ajutor, scapandu-te de toata alergatura si bataia de cap pe care le implica vanzarea unei case in Bucuresti.

Primul pas este stabilirea pretului pentru casa de vanzare Bucuresti

Un pret realist, corelat cu zona, dar si cu starea in care se afla casa, poate inlesni vanzarea. Un agent imobiliar cu experienta iti va putea da pretul corect in cel mai scurt timp. Altfel, daca nu vrei sa apelezi la el, va trebui sa faci tu insuti un studiu al pietei, poate chiar sa vizionezi cateva case pentru comparatie si sa stabilesti un pret cat mai bun.

Realizarea dosarului cu acte necesare pentru o casa de vanzare Bucuresti

Pe langa certificatul de proprietate, sau cel de mostenitor, sau orice alt act care dovedeste ca tu esti proprietarul de drept al casei, mai ai nevoie, desigur, de buletin (sau carte de identitate sau pasaport, daca este cazul), de certificat de casatorie ( daca ti-ai schimbat numele in urma unei casatorii), de documentatia de cadastru a terenului, de un extras de carte funciara si, daca este vorba despre un apartament la bloc, de o adeverinta de la administratie din care sa reiasa ca nu exista datorii restante la intretinere.

Ce taxe se platesc la notariat daca am o casa de vanzare Bucuresti?

Sigur ca se platesc taxe! Si e bine sa stii din timp care sunt acestea si daca ele vor fi achitate de tine, vanzatorul, sau de partea cealalta, cumparatorul.

Pe langa onorariul notarului pentru autentificarea contractului de vanzarea cumparare – onorariu care este un procent din valoarea pentru casa de vanzare Bucuresti si care este platit de cumparator, mai sunt si alte taxe.

Mai este o taxa de intabulare OCPI – pe care o achita tot cumparatorul.

Dumneavoastra, vanzatorul, daca nu vreti sa fiti acuzat de evaziune fiscala, va trebui sa platiti un procent intre 2% si 3% din valoarea tranzactie, drept impozit pe venitul obtinut din casa de vanzare Bucuresti!

Cat de repede primesc banii in urma vanzarii casei?

Acest termen este clar mentionat in precontractul de vanzare cumparare pe care va recomandam sa il faceti cu viitorul cumparator. Acest precontract se face la notar si este un angajament de ambele parti in care sunt mentionate atat data vanzarii, cat si suma si data pana la care aceasta trebuie achitata. E posibil sa cereti un avans care, si el, va fi mentionat in acest precontract. Mai mult, daca ati primit avansul si, la data finala de vanzare, cumparatorul nu a achitat restul de plata, dumneavoastra ramaneti cu avansul si cu casa de vanzare Bucuresti! De aceea nu sariti peste acest precontract de vanzare – cumparare in procesul de vanzare a casei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *