Categorii
Copywriting

Ce este copywriting-ul si ce avantaje imi aduce in cadrul afacerii mele?

Indiferent daca ai auzit sau nu de notiunea de copywriting, daca ai un site ai nevoie de acest serviciu. Iar pentru a ne face o idee mai clara asupra acestei industrii, astazi am dedicat un articol unde vorbim despre necesitatea si avantajele acestor servicii.

Sa incepem prin a defini conceptul de copywriting. Prin copywriting intelegem redactarea de texte in scop publicitar, sau cel putin aceasta a fost definita initiala. Bineinteles, aceasta industrie s-a dezvoltat si s-a ramificat in mai multe specializari, dar esenta redactarii de texte in scop de marketing a ramas. Nu vom vorbi despre fiecare in parte, ci vom vorbi despre necesitatea si avantajele aduse de aceasta industrie cu totul.

In primul rand, orice site are nevoie de un text. Chiar si banala pagina de “Contact” sau “Despre noi…” a fost scrisa de catre cineva. Daca a fost scrisa de catre un profesionist sau de catre un amator, acest lucru este usor de observat. Este suficient sa vezi prezenta greselilor gramatice sau de ortografie ca sa iti dai seama daca ai de a face cu un amator sau un profesionist. Iar ca sa vezi diferenta dintre profesionist si copywriter, va trebui sa fii atent(a) la aceste aspecte, care sunt si avantajele oferite de copywriting facut profesionist, fie ca vorbim despre o firma de copywriting sau de un freelancer:

1. Optimizarea si implementarea cuvintelor cheie din cadrul site-ului.

Chiar daca acest proces tine de sfera SEO mai mult decat de copywriting, un copywriter are rolul de a imbunatati vizibilitatea site-ului si de a crea texte cu scopuri promotionale. De aceea textele din cadrul unui site construit in mod profesionist vor avea intotdeauna o logica si o constructie stabilit in prealabil, de multe ori tinandu-se cont de factorul SEO.

2.Traspunerea ideilor in cuvinte, intr-un mod profesionist.

Chiar daca stim exact ceea ce vrem sa scriem, atunci cand ne punem in fata tastelor pur si simplu ne blocam si ramanem in pana de idei. In cazul in care te regasesti intr-un scenariu de genul acesta, atunci probabil ca va trebui sa apelezi la servicii profesioniste de copywriting. Pentru ca orice arta are nevoie de un mester, inclusiv arta cuvintelor.

3.Construirea unei harti de navigare a site-ului.

Construirea profesionista a legaturilor interne fac site-ul tau foarte usor de navigat si in acelasi timp o placere de citit. Cu cat petrec mai mult timp utilizatorii pe site-ul tau, cu atat va sta mai bine din punct de vedere SEO, iar utilizatorii au sanse marite sa devina clienti. Pentru ca, la urma urmei un site este o afacere care trebuie sa produca suficienti bani incat sa merite. La fel cum si investitia in servicii profesioniste de copywriting trebuie sa se amortizeze, ideal cat mai repede.

Pentru ca avantajul principal pe care trebuie sa il aduca serviciile de copywriting este profitul. Prin crearea unui continut de calitate, prin cresterea vizibilitatii si prin crearea unei atmosfere placute de navigare, poti creste in mod semnificativ vanzarile iar investitia iti poate aduce un profit cu mult peste valoarea acesteia.

Tu ai apelat la servicii profesioniste de copywriting pentru site-ul tau?

De AdrianDLS

Working on the World Wide Web

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *