Categorii
Asigurari

Ce este franciza de asigurari?

Franciza este un tip de contrat prin intermediul caruia un „francizor” ii ofera unui „beneficiar” (sau „francizat”) dreptul sa exploateze un drept de proprietate intelectuala sau industriala, acesta din urma avand posibilitatea de a produce sau de a comercializa anumite tipuri de servicii sau produse. Pentru a obtine o franciza, trebuie ca francizatul sau beneficiarul sa plateasca o anumita taxa de intrare in sistem, cat si anual o anumita redeventa care este de fapt un anumit procent din cifra de afaceri.

Ceea ce il avantajeaza pe cel care devine francizat este faptul ca are avantajul exploatarii unei marci de prestigiu si in acelasi timp intra pe piata cu posibilitatea utilizarii unor tehnici de productie, marketing si comercializare care au fost perfectionate de-a lungul timpului de catre francizor. De asemenea, in cadrul francizei, o astfel de relatie ii permite francizatului sa beneficieze si de asistenta tehnica si financiara. Prin incheierea unui contract de franciza, francizatul are sanse mai mari sa obtina fonduri financiare necesare demararii afacerii prin imprumut.

Daca doriti sa intrati in business pe piata asigurarilor, o puteti facew fie beneficiind de fonduri substantiale pe care sa le investiti sau puteti incheia o franciza de asigurator.

Daca alegeti sa deveniti francizatul unei companii de asigurari, veti avea o multime de beneficii. In continuare vom enumera o partedintre ele. In primul rand, veti avea posibilitatea de a va dezvolta afacerea sub numele unei companii de prestigiu. In al doilea rand veti beneficia de programe de training si pregatire pentru angajatii dumneavoastra, chiar cu persoane din cadrul companiei asiguratoare. De asemenea, veti beneficia permanent de suport tehnic pentru produsele pe care le comercializati. Poate cel mai mare avantaj de a va deschide o franciza daca doriti sa patrundeti in lumea companiilor de asigurari este ca avei posibilitatea de a beneficia de know-how-ul acesteia. Un alt aspect pozitiv este ca veti intra in posesia unui manual operational, a unuia de excelenta si a unui manual de marca.

Un alt avantaj, financiar de aceasta data este ca va vor fi acoperite cheltuielile legate de raportarile pe care trebuie sa le faceti lunar, trimestrial si semestrial catre CSA.

De asemenea, tot din acest punct de vedere va sunt acoperite comisioanele bancare care reprezinta plata catre asiguratori. Chiar si plata taxelor de participare la diferite evenimente de piata, cat si suportul juridic va vor fi acoperite tot de catre francizor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *