Ce este si cum se foloseste o baterie externa pentru laptop

posted in: Hardware | 0

O baterie laptop externa poate fi solutia ideala pentru cei care calatoresc mult si ar avea nevoie de toata puterea disponibila pentru a-si tine laptopul functionabil pe o perioada foarte lunga de timp. Tinand cont ca atat tehnologiile cat si lumea afacerilor cresc vazand cu ochii, tot mai multi dintre noi se vad nevoiti sa apeleze la un laptop pentru a-si putea rezolva toate problemele de serviciu oricand si devin astfel dependenti de mijloacele de comunicatie moderne si portabile. Nevoia de a avea clienti, afaceri, informatii si fisiere personale la indemana tot timpul a dezvoltat un nou tip de industrie: industria “din mers”, adica cea in care nu mai depindem de un birou fix si ne putem desfasura activitatea din mers, oriunde am fi. Acest lucru a crescut cererea utilizatorilor pentru o baterie stabila si durabila pentru laptopul lor. Si raspunsul inovativ a venit pe masura asteptarilor: o baterie pentru laptop usoara si performanta externa care se ataseaza acestuia printr-un simplu cablu, incape fara probleme in orice geanta laptop si este usor de folosit.

Cum spuneam mai devreme, munca si joaca se desfasoara astazi din mers. Companiile se extind la nivel national sau multinational, asadar nevoie de a te deplasa este reala iar cei care se adapteaza cel mai repede vor ramane in top. Asadar cerintele tehnologice se mentin tot timpul la un nivel ridicat. Nu doar ca avem nevoie de tehnlogie avansata pentru a avea o geanta laptop mai mica si mai usor de manevrat intr-un avion sau pe bancheta din spate a unui taxi, dar si pentru a realiza mai multe, pentru a lucra mai mult si a rezolva mai multe probleme. La inceput, producatorii de baterii pentru laptopuri au incercat sa faca baterii interne care sa dureze mai mult si unii chiar au avut succes. Dar aceasta nici nu se compara cu durata unei baterii de laptop externa.

Cele mai noi modele disponibile pe piata pot avea o autonomie foarte indelungata (pana la 8 ore) in timp ce cele mai bune baterii de laptop interne ofera o autonomie de maxim 5 ore care se diminueaza repede in timp. Bineinteles insa, aceasta depinde de programele care ruleaza pe laptop in timpul functionarii. In plus, bateria externa este usor de conectat prin portul DC in si poate fi reincarcata de la orice priza la care aveti acces. Multe dintre aceste baterii externe au si porturi USB care pot fi folosite pentru a incarca si alte device-uri din proprietatea personala: MP3-uri, telefoane, etc. In ultima perioada am vazul multe baterii externe cu acumulatori solari, adica se pot incarca direct de la razele soarelui. O astfel de baterie se gaseste pe piata la aproximativ 150-200 de Euro. Sunt micute si usoare: cantaresc mai putin de 1 kg. si incap in orice genti laptop, devenind una dintre accesoriile de care nu ne mai putem desparti.

Unii manufacturieri de laptopuri oferta baterii externe la pachet impreuna cu laptopul comandat. Printre cei care si-au incercat nororcul cu producerea bateriilor de acest tip se numara Toshiba, Lenmar, HP, Tekken şi altii. Exista si unii producatori care fac baterii de laptop externe universale, care se pliaza la aproape orice model de laptop. Unele vin cu adaptoare pentru masina, ca sa poata fi incarcate in timp ce conducem. Poate ca nu ar strica sa va ganditi cati bani economisiti folosind o astfel de baterie.

/categories/Geanta-laptop/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *