Ce este tigara electronica?

posted in: Electronice | 0

Tigara electronica este un un dispozitiv electronic care transforma un lichidul in vapori, simuland astfel fumatul unei tigari clasice. E-tigara produce vapori cu aroma de tigari normale, facand aceasta experienta foarte apropiata de cea a fumatului. Tigara electronica a fost inventata in 2003 de catre un chinez pe nume Hon Lik, desi conceptul de functionare exista de peste 30 de ani si se pare ca a fost folosit de soldatii americani pe submarine.

Functia acestui produs este similara cu cea a tigarilor traditionale. Acest tip de tigara satisface nevoia fumatorilor de a fuma. Tigara electronica acopera dependenta psihica precum si cea care tine de gestica, reflexul de a duce tigara la gura fiind acoperit 100%. Necontinand tutun, ci avand doar gustul acestuia, nu se bazeaza pe principiile combustiei, astfel ca nu produce fum, ci vapori. Fumatorul are aceeasi senzatie ca atunci cand inhaleaza fumul, insa fara a fi supus unor efecte nocive.

Prin ce difera tigara electronica de cele clasice?

– Nu genereaza scrum, nu se aprinde sau arde, si nu contine cele 4000 de toxine si monoxidul de carbon care se regasesc in tigarile traditionale.
– Elimina riscurile legate de fumatul pasiv, “fumul” eliberat constand doar in vapori de lichid nedaunatori. Tigara electronica poate fi folosita in spatiile publice unde in mod normal fumatul este interzis.

Tigara electronica este compusa din trei elemente:

Bateria: se activeaza automat in momentul in care se inhaleaza (sau in care este apasat butonul de activare), genereaza curent electric catre atomizator si alimenteaza un led cu lumina asemanatoare jarului.
Atomizatorul: este componenta care asigura vaporizarea solutiei din rezervor (cartus).
Cartusul: este o capsula cu un burete imbibat in lichic.
De fiecare data cand inhalati, un senzor de presiune activeaza bateria, care alimenteaza atomizatorul (vaporizatorul); acesta se incalzeste si, sub efectul caldurii, lichidul de tigara se evapora, dand astfel senzatia de fumat.
Cei mai multi dintre noi stim ca tutunul dauneaza grav sanatatii. Putini stiu insa ca nu nicotina pe care o contine este responsabila de acest lucru. Nicotina in sine nu este cancerigena – ea duce doar la dependenta. Substantele cancerigene din gudron si monoxidul de carbon din tigarile normale sunt cauza principala a deceselor fumatorilor.

Follow osd:

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *