Ce greseli sa eviti cand faci curatenie

posted in: Servicii | 0

Curatenia generala este o activitate care trebuie sa fie facuta cat de des posibil, deoarece doar in felul acesta ne putem asigura o viata cat se poate de placuta si de sanatoasa si un loc confortabil in care stam. Multi dintre oameni insa, nu stiu cum sa faca curatenie generala si ajung sa fie foarte frustrati, deoarece nimic nu le iese asa cum trebuie.

Iata cateva greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand faci curat:

  • Evita sa folosesti produse de curatenie, fara sa citesti cu atentie eticheta. Este adevarat ca majoritatea produselor seamana intre ele, dar fiecare foloseste anumiti compusi, pentru a fi eficiente intr-o anumita situatie. Astfel, nu poti folosi detergent de rufe pentru spalatul pe jos sau detergent de geamuri pentru spalatul vaselor;
  • Evita folosirea excesiva a produselor de curatenie. Nu, daca torni foarte mult produs in galeata nu inseamna ca vei face curatenie mai repede sau mai eficienta. Pur si simplu, iti va lua mult mai mult timp sa clatesti. In plus, multe produse contin chimicale care nu sunt chiar atat de placute pentru tine, motiv pentru care trebuie sa fie evitate;
  • Evita sa stergi praful la sfarsitul curateniei. Praful este cel care trebuie sa fie sters prima data, dupa care se incepe curatenia generala. Nu trebuie sa folosesti nicio solutie pentru stergerea prafului. O simpla carpa de bumbac poate sa isi faca treaba foarte bine, fara niciun fel de probleme;
  • Nu spala geamurile cand e soare. Este tentant sa speli geamurile atunci cand este vreme super buna afara. Din pacate insa, nu este cea mai buna alegere pe care poti sa o faci. Faptul ca este soare, duce la o uscare rapida a detergentului, fapt ce duce a urme care sunt lasate pe geam.
  • Evita sa faci mai multe lucruri in acelasi timp. Una dintre principalele greseli ale celor care fac curatenie este ca vor sa faca totul, inca de la inceput. Cel mai bine este sa faci un singur lucru si sa te axezi pe el pana in momentul in care il termini. In felul acesta vei putea sa faci totul foarte bine.
  • Nu exagera. Nu trebuie sa faci curatenie in fiecare zi. Este adevarat ca praful se depune foarte repede, insa trebuie sa pastrezi un echilibru intre o viata relaxata si o viata in care praful si dezordinea reprezinta cea mai mare problema a ta. Fa-ti un program de curatenie, o data pe saptamana si incearca sa il respecti.

Daca preferi sa lasi aceasta treaba pe mana unor profesionisti, intra pe www.firmecuratenie.net si alege o firma de curatenie din orasul tau – am adunat deja cateva zeci din toata tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *