Ce include un plan de afaceri?

posted in: Antreprenoriat | 0

Inainte de a incepe o afacere este bine sa creati un plan al afacerii pentru a avea o idee clara asupra tuturor aspectelor ce tin de afacerea dvs. si o sansa mai buna in crearea sau extinderea unui business de succes. Crearea unui plan de afaceri este o munca grea indiferent de finantare si necesita o concentrare profunda, dar va va ajuta sa demarati si sa dezvolati cu succes businessul dvs.

Un plan de afaceri are in general urmatoarele sectiuni:

• Prezentare – Care este conceptul de baza al activitatii? Care este scopul ei?

• Descrierea afacerii – Cine sunt clientii? Care sunt produsele si serviciile? Ce valoare ofera? Cum se obtin venituri? Ce este special ca finantare sau unic in aceasta afacere?

• Strategii de piata – Care este piata tinta pentru afacere? Cum va veti pozitiona pe piata? Cum veti ajunge la potentialii clienti? Care este strategia dvs. de distributie? Ce fel de PR veti face? Cine este concurenta? Care este strategia dvs. pentru a face fata concurentei?

• Preturi – Care este strategia dvs de stabilire a preturilor? Cum va afecta acest lucru pozitionarea dumneavoastra pe piata?

• Strategia Social Media – Online-ul este un segment de piata care creste rapid. Cum iti vei promova afacerea in mediul online?

• Planul de Dezvoltare – Cum veti duce planul de afacere initial mai departe ? Identificarea riscurilor majore si modul in care le veti gestiona.

• Finantarea afacerii – Bilantul, declaratiile de venit si fluxul de numerar, analizarea costurilor, finantare externa..etc.

Exista multe carti din care puteti invata despre cum sa planificati cat mai bine o afacere. Esential este sa stiti sa adaptati toate ideile si exemplele de succes la afacerea dvs. si sa venti cu o inovatie in domeniu. Un training este de asemenea o metoda buna de dobandi diverse cunostinte si abilitati din aria afacerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *