Ce poți face pentru a înlocui un dinte lipsă?

13/04/2021 | Autor: | Posted in Sanatate, Stomatologie, Uncategorized

Dinții tăi frumoși. Nu întotdeauna îi ai ușor. Și uneori, din diverse motive, chiar se întâmplă să îți „cadă” din gură. Când pierzi un dinte – ca urmare a traumei fizice, a bolii parodontale sau a extracției dinților – cum îl înlocuiești? Acest articol îți oferă o prezentare rapidă a principalelor soluții pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Proteze amovibile, implant dentar fast & fixed sau punte dentară? Ce ți se potrivește?

Este necesar să înlocuiți un dinte lipsă?

Dinții lipsă provoacă doar probleme. Și toți chirurgii maxilo-faciali sunt de acord că umplerea oricărui spațiu fără dinți este esențială.

Dinții lipsă pot duce la următoarele probleme:

  • nealiniere a dinților;
  • scădere a capacităților masticatorii;
  • sănătate bucală mai slabă;
  • uzura prematura a dinților rămași.

Soluții pentru înlocuirea unui dinte lipsă

Există mai multe soluții pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Iar alegerea uneia sau alteia dintre aceste soluții depinde în parte de numărul de dinți care trebuie înlocuiți. Iată o prezentare generală a principalelor soluții pentru a umple un spațiu fără dinți.

Puntea dentară

Puntea dentară este o primă soluție pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Puntea dentară este formată de obicei din 2 coroane dentare din ceramică care sunt fixate permanent cu ciment.

Această soluție discretă, estetică și confortabilă acoperă tot spațiul liber lăsat de dintele lipsă. Cu toate acestea, dinții adiacenți pe care va fi așezat podul trebuie să ofere un sprijin adecvat.

Dacă dinții adiacenți lipsesc sau se află într-o stare prea proastă, puntea dentară poate fi plasată peste implanturile dentare fast & fixed.

Implant dentar fast & fixed

Un implant dentar fast & fixed este o altă soluție frecvent utilizată pentru a înlocui dinții lipsă. Implantul dentar ia forma unui mic șurub de titan, introdus în osul maxilarului. Funcția sa este de a înlocui rădăcina naturală a dintelui.

Odată ce procesul de vindecare este finalizat, implantul poate fi montat pe o coroană de implant.

Amplasarea unui implant dentar fast & fixed este ideală atunci când dinții adiacenți spațiului edentat sunt intacți. Astfel, aceștia din urmă nu trebuie tăiați, așa cum ar fi cazul unei punți dentare convenționale.

Sigur, durabil și ușor de întreținut, un implant dentar fast & fixed este o soluție ideală pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă.

Proteze amovibile

În cele din urmă, iată o a treia soluție pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă: protezele amovibile. Protezele dentare amovibile sunt proiectate la comandă după gura pacientului. Această soluție constă de obicei din mai mulți dinți artificiali care arată ca niște dinți reali.

Acest tratament este destinat în principal gurilor ai căror dinți vecini nu sunt suficient de puternici pentru a susține o punte dentară sau atunci când există mai multe spații edentate.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 40 articole .In curand si alte noutati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?