Ce presupune un audit de brand?

posted in: Afaceri | 0

Termenul “audit” este de obicei folosit in procesul de auditare al situatiilor financiare. Este un proces de examinare obiectiva a situatiilor financiare ale unei companii pentru a se stabili ca inregistrarile fiscale au fost facute corect, iar toate documentele contabile sunt conforme. La fel si in auditarea unui brand se urmareste daca acesta este implementat corect si daca este in continuare relevant pentru afacere cat si pentru publicul tinta.

Auditul de brand de la Armeanu Creative Studio ajuta companiile sa isi recunoasca punctele tari si punctele slabe, sa creeze oportunitati de crestere si imbunatatire, sa isi extinda segmentul de piata si sa isi pastreze pozitia printre competitori.

In cele mai multe cazuri, auditul de brand este solicitat atunci cand se doreste sa se afle daca piata raspunde la elementele cheie ale brandului: beneficiile emotionale pe care incearca sa le livreze, personalitatea brandului, promisiunea, povestea si numele brandului. In acest caz se vor realiza chestionare ce vor fi adresate grupului tinta pe care brandul il vizeaza, se vor analiza conturile de social media si modalitatea prin care publicului reactioneaza si interactioneaza cu brandul.

O alta analiza ce se realizeaza in auditarea de brand priveste coerenta si consecventa identitatii vizuale in materiale. Se urmareste ca toate materialele de comunicare ale brandului sa fie aliniate la manualul de brand si sa nu se abata de la reguli. Aceeasi analiza se face si asupra mesajelor de brand care trebuie sa fie comunicate prin vocea stabilita in strategia de brand si sa livreze continutul in maniera aprobata.

Auditul se poate efectua atat din interior, de catre departametul de brand management, sau din exterior de catre o agentie de branding care va reusi sa obtina un grad de obiectivitate mai ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.