Ce să nu ceri fotografilor de la nunta ta

posted in: Fotografie, Lifestyle, Nunti | 0

Te pregătești de nuntă și în căutările tale ai observat, probabil, zeci de articole care circulă în lumea minunată a Internetului, care pun la dispoziția mirilor tot felul de liste cu fotografii de nuntă. Liste pe care aceștia le pot tipări și înmâna fotografului, pentru ca acesta să le reproducă. Există, însă, multe motive pentru care NU ar trebui să faceți asta.

Iată de ce nu aveți nevoie de o listă de fotografii de nuntă pentru fotograful vostru:

Dincolo de faptul că un fotograf de nuntă profesionist va lucra îndeaproape cu tine și cu partenerul tău pentru a obține fotografiile importante pentru voi, oferindu-i o listă cu fotografii de făcut la nuntă este ca și cum ați merge într-o cafenea și i-ați înmâna unui barista o listă a ingredientelor cu care ar trebui să facă un ceai latte.

Ați văzut vreodată un fotograf de nunți care se plimba cu aparatul într-o mână și o listă în cealaltă? Nu așa se face. În plus, pentru fotograf ar fi o provocare și mai mare să aleagă să încerce să surprindă momentele importante ale evenimentului și interacțiunea organică dintre nuntași, atunci când are o listă de imagini pe care trebuie să le predea obligatoriu. S-ar putea să fie în detrimentul poveștii nunții voastre.

Puteți, totuși, să-i specificați o listă cu combinațiile de persoane pe care le-ați dori pentru fotografiile de familie imediat după ceremonie și orice cadou sau obiect cu valoare sentimentală de care fotograful nu ar avea cum să știe.

Altfel, există multe moduri mult mai constructive decât o „listă fotografiilor de nună finale” pentru a vă asigura că voi și fotograful vostru sunteți pe aceeași lungime de undă în legătură cu tipurile de fotografii de nuntă pe care le căutați.

Fotograful de nuntă potrivit

În primul rând, sperăm că ați ales un fotograf cu un stil pe care îl iubiți.

Fiecare fotograf va aborda ziua nunții în mod diferit, și asta face această industrie atât de competitivă, creativa, plina de talent unic. Unii fotografi vor trage imagini sincere, care sunt mai mult foto-jurnalistice, în timp ce alți fotografi vor fi mai degrabă proactivi în stabilirea fotografiilor pe care le creează și vor avea cadre planificate într-un mod mai detaliat.

Spre exemplu, noi la FOTOVIVA căutăm să îmbinăm foto-jurnalismul și portretistica cu inspirație din fotografia glamour / fashion.

O conversație cu fotograful vostru despre acest lucru este foarte importantă pentru a vă asigura că rezonează cu modul în care doriți documentarea zilei nunții voastre. Apoi, să aveți încredere în ei că vor fi în stare să creeze imaginile dorite este următorul mare pas.

Faceți schimb de idei

După ce v-ați hotărât cu privire la un stil de fotografii și un fotograf care gravitează în mod natural spre acest stil, faceți-vă timp să vorbiți despre tipurile de imagini importante pentru voi.

În al doilea rând, nu vă așteptați ca fotograful pe care l-ați ales să imite pe altcineva.

Dacă fotografiile dorite sunt complet diferite de stilul fotografului, atunci colaborarea voastră nu va funcționa, chiar dacă furnizați vreo listă. Pe scurt, găsiți mai întâi fotograful potrivit stilului. Având o comunicare excelentă înainte de nuntă, veți face ca ziua să meargă fără probleme și să obțineți fotografiile pe care voi le iubiți.

Înarmați-vă cu încredere

Furnizând fotografului dvs. o listă completă de fotografii (unele liste online au până la 85 de cadre) arată de fapt că nu sunteți 100% confortabili în abilitățile lor. Odată ce ați discutat despre viziunea voastră, bazați-vă mai departe pe profesionalismul lor.

Despre FOTOVIVA

Fiindcă îți dorești să strălucești. Monica și Iulian Arion, fotografi nuntă Ploiești, îndrăgostiți de lumină și povești, caută să o spună și pe ta.

Enjoy!

Follow Iulian Arion:

Fotograf

Creativ la FOTOVIVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *