Ce se intampla daca circul fara asigurare RCA valabila?

16/03/2016 | Autor: | Adaugat in categoria Auto

Ce este o asigurare RCA? Noua lege intrata in vigoare in 2007 prevede ca orice proprietar de masina trebuie sa fie in posesia unei polite de asigurare RCA obligatorie.

In momentul in care sunteti implicat intr-un accident in urma caruia se constata ca nu sunteti vinovat, dar accidentul are ca urmare daune materiale sau victime, asiguratorul masinii implicate este obligat sa acopere un procent din cheltuielile de reparatie si sau spitalizare.
In cazul in care proprietarul unei masini a incheiat o polita de asigurare de tip CASCO, este obligat de asemenea sa incheie un contract de asigurare RCA, indiferent ca vorbim depre o asigurare auto online realizata pe site-urile principalelor agentii de asigurari. http://www.asigurare-auto.info
Ce se intampla in cazul in care circul fara asigurare obligatorie RCA?
Pentru conducatorii auto care circula cu un vehicul fara asigurare auto RCA, legea prevede o contraventie de 1000 pana la 2000 RON, retinerea placutelor de inmatriculare sau inregistrare si a certificatului de inmatriculare.
Documentele retinute de catre personalul Politiei pot fi recuperate in urma prezentarii contractului de incheiere a politei de asigurare RCA obligatorie.
De asemenea, personalul Politiei Rutiere poate controla direct in baza de date, daca proprietarii de autovehicule au plata asigurarii efectuate, iar in caz contrar veti primi o instiintare la adresa de domiciliu. Daca in termenul prevazut in vigoare, nu va prezentati la unul dintre sediile Politiei cu dovada asigurarii RCA, vi se va suspenda inmatricularea masinii detinute.
Totodata, daca va aflati la volanul unei masini fara asigurare RCA, in urma careia ati provocat un accident din care ati sunteti vinovat, sunteti obligat sa platiti daunele materiale si de spitalizare, in cazul in care se constata victime. Despagubirile vor putea fi platite fie pe cale amiabila fie indirect apeland la Fondul de protectie a victimelor strazii, care pe cale legala isi va recupera despagubirile achitate.
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 3 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


11/11/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Umor

Vrei sa stii care sunt zodiile care vor straluci in aceasta luna? Atunci trebuie sa citesti cele de mai jos. Vezi pe iubesti.ro mai multe articole din domeniul astrologiei.     …

27/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Arhitectura

Structurile de rezistenta la cutremure sunt foarte importante, iar specialistii tin cont de mai multe aspecte atunci cand proiecteaza cladirile. Arhipropub.ro arata unele dintre cele mai importante aspecte care pot …

18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …