Ce si unde mancam in excursii ?

posted in: Turism | 0

Dilema acesta este pe buzele tuturor celor care aleg sa petreaca cateva nopti in zona Brasovului sau in zona Vaii Prahovei. Eu unul sunt parere ca exista doua variante, respective puteti sa alegeti un pachet de cazare care sa include toate mesele, deoarece majoritatea unitatilor include mic-dejunul in pretul cazarii sau variant in care masa se ia in oras.

Personal eu am mers tot timpul pe a doua varianta, deoarece am un program de masa destul de fluctuant si care difera de la zi la zi. Drept umare alegand cea de doua varianta, dimineata imi luam micul-dejun, de care cu mici exceptii in zona Brasovului nu am fost multumit. Fiind o zona de munte, o frecventez perdomianat in perioada iernii, deci in urmatore masa era dupa ce coboram de pe partie si cere de obicei o ciorba de legume fierbinte, insa nu foarte fierbinte pentru a nu creea alte probeleme.

Ciorba se poate completa cu un felul doi un pic mai consistent, respectiv o tochitura sau o tocanita, dar nu garnituri de tipul ceafa sau piept cu cartofi, deoarece dupa un efort sutinut cad foarte greu la stomac. Va mai recomand si un pahar de vin fiert cu scortisoara si piper, care sa unga gatul intre cele 2 feluri de mancare.

Tin sa mentionez ca un vin fierbinte intre pauzele de pe partie, face minuni pentru intregul organism, insa grija la ce beti, nu va luati dupa turma, cantariti optiunile si mirositi calitatea, deoarece nu de multe ori am baut suc de visine cald sau apa fierbinte colorata cu miros de vin.

Cat despre mancare eu sincer va recomad restaurantele inchise si care au un meniu decent, majoritatea au preturi relativ acceptabile, fac exceptie cele din buza partiilor. Evitati insa sa mancati seara, cel putin daca aveti de gand sa faceti efort, deoarece a doua zi va va fi greu si exista riscul lenevirii, si totdata nu este sanator sa facem abuz seara. Eu prefer seara produsele din simigerii cumparate de cu ziua si reinviate in microunde cu putin lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *