Ce sunt visele?

posted in: Spiritualitate/Credinta | 0

Ce sunt visele?
Visele sunt o succesiune de imagini, idei, emotii si senzatii care apar involuntar in mintea noastra in timpul anumitor stadii ale somnului. Continutul si scopul viselor nu este inca bine cunoscut, desi visele au constituit de-a lungul istoriei un subiect de interes medical, psihologic, filozofic si religios.
Domeniul de studiu stiintific al viselor poarta numele de oneirologie.
Visele apar mai ales in perioada REM a somnului, adica acea perioada de somn caracterizata de miscari oculare rapide, o perioada in care activitatea cerebrala este crescuta si asemanatoare cu perioada de veghe. Uneori visele pot apare si in alte stadii ale somnului, dar sunt mai putin vii si mai greu de rememorat.

Durata viselor poate fi de la cateva secunde pana la douazeci de minute. Se cunoaste faptul ca daca oamenii sunt treziti in timpul visului, exista o probabilitate mai mare ca acestia sa isi aminteasca ce au visat.. O singura persoana are in medie de la trei la cinci vise pe noapte, dar sunt si exceptii pana la cel mult sapte vise intr-o singura noapte. In timpul unui somn de noapte de opt ore, doua ore din acesta se regaseste in faza de vis.

În timpurile moderne, visele au fost considerate ca o conexiune la inconstient . Acestea variaza de la normal si obisnuit la prea ireal si bizar. Visele pot fi naturale, cum ar fi: interesante, magice , melancolice , aventuroase, sau sexuale . Evenimentele din visele sunt, în general, în afara controlului visatorului, cu exceptia visului lucid. Visele in acelasi timp pot fi creative si inspirative.

http://www.cevisam.com/

Follow danny37ro:

http://www.vise24.ro/

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *