Ce trebuie sa stii despre fundatii: informatii esentiale

08/07/2021 | Autor: | Posted in Afaceri

Tipurile de fundatii sunt foarte importante – alegerea lor este o garantie a certitudinii, sigurantei si stabilitatii constructiei. Un design build fundatie profesional  va asigura ca intreaga structura a cladirii va fi sustinuta, astfel incat vei putea avea garantia unei cladiri de calitate.

Modul in care sunt proiectate si construite fundatiile afecteaza stabilitatea cladirii si siguranta locuitorilor sai. Si pentru ca sunt construite mai intai, trebuie sa fie impecabile, deoarece greselile facute in acest stadiu de constructie vor fi foarte greu de remediat intr-o casa deja terminata.

Fiecare proiect de casa ia in considerare metoda de intemeiere a acesteia. Depinde de sarcinile care le afecteaza si de conditiile solului, precum si de caracteristicile cladirii sau de ritmul asteptat al lucrarilor de constructie.

Cel mai adesea, fundatia consta dintr-un picior de beton armat, o latime de 50 pana la 100 cm si o inaltime de 30-50 cm; pe astfel de picioare se asaza un perete de fundatie, cel mai adesea latime de aproximativ 30 cm – betonat in scandura sau din caramida. Peretii partii supraterane a cladirii se asaza pe peretii fundatiei – dupa asezarea unei izolatii orizontale anti-umiditate.

In plus fata de fundatia clasica scufundata sub zona de inghet, poti alege adesea mai ieftin – o versiune superficiala sau o placa de beton armat sub intreaga cladire. Ocazional, cand conditiile solului sunt foarte proaste, este necesar sa construiesti o casa pe piloti sa ajunga in straturile portante ale solului situate profund.

Daca conditiile solului sunt dificile (teren cu capacitate portanta redusa), apa subterana este ridicata sau casa are un subsol – atunci este bine sa iei in considerare fundatia cladirii pe o placa de beton armat. Desi aceasta metoda este inca considerata mai complicata si, prin urmare, mult mai scumpa, multi se tem in mod gresit de ea. Placa de fundatie este un tavan din beton armat inversat, usor de preparat. Numai forta de munca, datorita cantitatii mai mari de lucrari de armare, poate fi mai scumpa. De asemenea, consumul de materiale precum otelul de armare si amestecul de beton va fi mai mare.

Tipuri de fundatii

Fundatiile sunt partile cladirii care sunt cele mai joase si sunt in contact direct cu solul. Tipurile de fundatii directe sau fundatii intermediare selectate sunt concepute pentru a prelua sarcina exercitata de structura cladirii in constructie. De obicei, bazele sunt puse in doua moduri – direct sau indirect.

  • fundatii intermediare – adancimea fundatiei este de obicei destul de mare. Fundatia indirecta este sarcina care este transferata pe stratul portant de sol care se afla chiar sub baza sa. Aceasta inseamna ca presiunea este transferata la stratul mai profund datorita elementelor introduse ale structurii casei. Astfel de elemente includ gramezi de fundatie si pereti diafragma care formeaza gratarul de fundatie.
  • fundatii directe – acestea sunt altfel numite fundatii putin adanci, de exemplu. Fundatiile nu depasesc de obicei 4 metri. Sunt realizate direct pe stratul de sol portant, ca un sant deschis. Nu este nevoie sa folosesti fortificatii speciale sau sa cobori nivelul apei subterane. Fundatiile putin adanci sunt turnate sub majoritatea caselor unifamiliale.

Afla mai multe informatii despre design build fundatie, accesand link-ul acesta!

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 40 articole .In curand si alte noutati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?