Ce trebuie sa stii in momentul cumpararii unui peste?

24/11/2012 | Autor: | Posted in Vanzari

Vine o vremea in viata oricarei persoane cand trebuie sa gateasca peste sau preparate/ semi-preparate din peste. La magazin este destul peste de vanzare dar exista numeroase dierente intre acestia de la magazin la magazin. De obicei cautam un peste proaspat pentru a avea un gust cat mai placut si bineinteles sa fie cat mai nutritiv. http://www.vanzaripeste.ro/

Daca pestele nu este proaspat, atunci pe langa faptul ca va puteti imbolnavi, nutrimentele luate din acesta sunt 0. Dar problema cea mai importanta este „cum aflu care peste este proaspat?” .In majoritatea cazurilor pestele este congelat si astfel semnele nu mai sunt atat de vizibile(cum ar fi pielea de culoarea inchisa si mirosul) dar totusi ele mai exista si trebuie doar sa stiti unde sa va uitati.

Primul lucru si cel mai important este sa va uitati la ochii acestuia. Daca ochii sunt limpezi inseamna ca pestele este proaspat dar daca ochii acestuia sunt tulburi inseamna ca pestele este foarte vechi sa va poate pune sanatatea in pericol.

Un alt factor esential este pielea. Chiar daca este congelat, apasati cu degetul pe acesta. Urma lasata ar trebui sa dispara in circa 10 secunde. Daca acest lucru se intampla atunci pestele este proaspat, iar daca urma dispare dupa 20-30 de secunde pestele este destul de vechi si nu ar trebui consumat.

Pentru a fi siguri ca pestele este proaspat, ar trebui si ar fi recomandat sa il cumparati direct din acvariu. Marile magazine au aceasta functie disponibila. Astfel clientul isi alege pestele pe care-l doreste. Pestele este scos din acvariu si apoi pregatit. Operatia se realizeaza pe loc si astfel sunteti siguri de ceea ce cumparati. Consumati peste deoarece este bogat in omega3 si contine proteine importante organismului in perioada decembrie- feburarie .

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 2 articole .In curand si alte noutati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?