Ce trebuie sa verificam la masina in sezonul rece

posted in: Automobile | 0

Vremea rece si ninsorile continua sa provoace mari probleme soferilor din Romania, de aceea cred ca e necesar sa se noteze cateva sfaturi pentru ca nici un sofer sa nu plece de acasa daca nu le urmeaza.

In primul rand, monteaza-ti anvelopele de iarna. Indiferent ca vorbim de anvelope de iarna de 185 sau de alt tip, masina trebuie sa detina cauciucuri adecvate sezonului. Alege anvelope bune, chiar daca-s mai scumpe.

Rolul lor este unul cert, care ofera siguranta rularii in trafic pe zapada, polei sau drum uscat, dar rece. Astfel ca anvelope se gasesc pe magazinul de piese online carsim.ro.

Apoi, verifica luminile si farurile. Acestea trebuie sa functioneze la parametrii maximi, altfel, pe o ninsoare abudenta, vei avea mari probleme de vizibilitate. Nu pleca la drum fara ca stopurile de ceata, proiectoarele, semnalizarile, farurile sau orice altceva care ilumineaza sau semnalizeaza sa nu functioneze.

Arunca un ochi si vezi daca ai suficient lichid de frana, sau, ca sa fii sigur ca nu vei avea probleme, pentru ca va urma un drum lung, umple rezervorul si in portbagaj ia si rezerva de lichid dupa tine. Zapada aruncata de catre ceilalti participanti la trafic iti vor murdari parbrizul, astfel ca acesta va fi nevoit sa fie sters incontinuu.

Opreste la benzinarie si fa plinul. Nu pleca la drum cu minimum de combustibil necesar, un blocaj in trafic datorat zapezii mari poate dura mai multe ore si vei avea nevoie de caldura in masina, asa ca-ti vei tine motorul pornit, iar in acest caz, plinul de benzina este mai mult decat necesar.

Bateria trebuie si ea verificata. Datorita frigului s-ar putea sa aiba mici probleme, de aceea e necesar sa aruncati un ochi asupra nivelului de incarcare. Daca nu e la nivelul optim, atunci incarcati bateria pentru a nu se descarca in mijlocul drumului daca veti ramane blocat in trafic pentru ore bune. In plus, luati si cablurile pentru a alimenta bateria in caz de necesitate.

Nu pleca la drum nici fara sa ai nivelul de antigel verificat. Daca limita de inghet la masina este prea ridicata, atunci completeaza cu antigel ca se ajunga la nivelul necesar pentru a ridica limita de inghet a combustibilului.

Apoi, nu pleca la drum fara sa ai asupra ta cateva obiecte necesare pentru zilele in care ninge. Pune-ti lanturi antiderapante pe cauciucuri inca de acasa daca asfaltul este acoperit cu zapada si daca ninge deja abudent. Ai grija sa se potriveasca pe marimea anvelopelor, astfel incat daca ai anvelope de iarna 185/65r15, lanturile sa se potriveasca cu acestea.

Din masina sa nu-ti lipseasca o lopata de zapada, daca ai ramas inzapezit, sa poti iesi imediat din impas. De asemenea, recomandat este sa ai si un saculet cu nisip, sau chiar o combinatie intre nisip si sare pentru eficienta mai mare. Din trusa pentru vreme rece mai trebuie sa faca parte o racleta pentru a razui gheata de pe parbrizul si luneta masinii, un spray antiinghet, dar chiar si o scandura-doua pentru momentele in care masina se afunda serios in zapada.

Toate aceste instrumente se gasesc pe magazinul de piese online carsim.ro.

Nimeni nu garanteaza ca problemele cauzate de zapada abudenta vor disparea daca esti pus la punct cu masina si cu trusa de iarna, dar vei fi cu un pas mai aproape de a iesi cu bine din posibila inzapezire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.