Ceasurile de mana sunt intr-o continua schimbarea, unele raman cu aceeasi tehnologie de prelucrare altele evolueaza cu noi modele si facilitati. In istoria timpului, se presupune ca Napoleon a fost primul care a purtat ceasul de mana. Acesta era enervat de modul in care era folosit cel vechi, care pentru aflarea timpului acesta era nevoit sa il scoata din buzunar. Primul ceas de mana prelucrat a fost produs de catre Breguet care a folosit o curelusa pentru sustinerea lui de mana.
Prima productie de ceasuri de mana a fost facuta de compania Girard Perregaux datorita comenzi de 2000 de ceasuri pentru imparatul Willhelm . Acesta le-a cumparat pentru armata marina imperiala oferind ofiterilor sai aceste ceasuri. Productia lor nu a durat foarte multa vreme fiind oprita pana la inceputul secolului 20. Dupa au cunoscut un adevarat succes din punct de vedere al comoditatii si usurinta cu care poti citi ora. Majoritatea productiei anuale este de ceasuri barbatesti, fiind un accesoriu mult mai folosit de barbati decat de femei. Dupa numai 50 de ani in 1930 ceasul de mana devine mult mai apreciat decat cel de buzunar, cu vanzari foarte ridicate.
Inca se mai produc ceasurile de buzunar fiind un accesoriu mai pretentios si inca este folosit de cei mai in varsta, sau de tineri curiosi. Acum in sec. 21 sunt multe modele de ceasuri de mana cu diferite moduri de functionare. Unul dintre ele este cel mecanic care nu s-a modificat in timp decat prin marimea pieselor prin care este construit. Acesta functioneaza prin miscarea maini care produce energie ce mentine ceasul pornit. Mai e ceasul electromecanic care merge tot pe principiul miscarii maini care produce de data aceasta energia electrica care incarca acumulatorul ceasului. Acesta este dotat cu o baterie care ii poate fi garantata functionarea timp de 10 – 20 de ani.
Acum exista foarte multe magazine de ceasuri de mana si sunt mai accesibile din punct de vedere al pretului. Pentru a gasi un magazin de ceasuri originale puteti merge intr-un complex de magazine, mall sau le puteti chiar si online avand aceeasi gama de produse ca un magazin normal iar transportul fiind mult mai facil. Preturile ceasurilor difera de la firma la firma, un ceas poate fi 100 de lei sau poate ajunge si la sume enorme de 100.000 de euro. Exista firme autohtone care produc ceasuri unicat cu un aspect foarte placut, unele chiar suflate sau chiar produse din aur solid.
ceasuri-originale.com/barbatesti/http://
ceasuri-originale.comhttp//
Ceasuri Ieftine
Ador ceasurile de mana,sunt singurele accesorii care imi plac