Ceasul, intre istorie si actualitate

posted in: Lifestyle | 0

In dorinta omului de a controla timpul, a luat nastere ceasul. Unitate de masura a timpului, a fost creata in ideea de a controla timpul; insa, azi timpul ne controleaza pe cei mai multi dintre noi.

Astfel, de-a lungul timpului ceasul a avut diverse forme, insa a masurat acealasi lucru. Acum peste 5000-6000 ani in urma, timpul era masurat cu ceasuri solare; mai tarziu, in 1400 inainte de Hristos, aceasta a fost inlocuit de clepsidra care a fost inventata de greci.

Tot grecii, inovatori din fire au inventat si ceasul desteptator. In Europa secolului 13, s-au intamplat doua dintre cele mai semnificative lucruri care au influentat puternic istoria ceasului: s-a inventat ceasul cu pendula si primul ceas de mana. Insa, fata de realitatea de azi (tehnologie, acuratete si design) data de modele de ceasuri casio, avea sa fie mare distanta deoarece acesta era legat de mana cu sfoara.

Astazi insa, ceasurile sunt evoluate, au sisteme automate si in componenta lor intra de cele mai multe ori materiale sau piete pretioase, lucru care de cele mai multe ori le pot ridica pretul de la cateva zeci pana la cateva sute de ron, euro sau dolari. Ce face insa un ceas sa isi merite banii? In primul rand branul producator pentru ca la acest aspect putem avea foarte multe surprize; putem gasi ceasuri Casio ieftine (si Casio este un brand de calitate, prin definitie) si branduri noname care sa excelezi prin pretul mare si sa nu impresioneze deloc prin calitatea produsului final.

Pretiozitatea materialelor este un alt aspect care poate influenta pretul unui ceas; cu cat materialele sunt mai pretioase si in componenta acestora intra si pietre pretioase, cu atat un ceas poate fi mai scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *